Flera gripna efter skjutningarna i Edsberg och Liseberg i helgen. Foto: Mostphotos

Polis slog till på flera adresser efter två skjutningar

Två personer skottskadades på lördagen i separata händelser i Stockholms län. På söndagen slog polisens insatsstyrka till mot flera adresser i söderort.

  • Publicerad 08:28, 22 jun 2020

En man ringde själv 112 och berättade att han blivit skjuten i benet, i Sollentuna. Mannen hämtades med ambulans och kördes till sjukhus.

Enligt polisen ska skjutningen ha ägt rum på en parkering i Edsberg vid fyratiden på lördagen. Brottsplatsen spärrades av för tekniskt undersökning.

Greps i Göteborg

En man anhölls i sin frånvaro misstänkt för mordförsök och greps senare på kvällen på Göteborgs centralstation. Polisen är intresserad av alla vittnesuppgifter från skjutningen och uppmanar den som sett något att höra av sig till 114 14.

Skjuten i Liseberg

Strax före 20.00 hördes skottlossning i området Liseberg, vid Älvsjö. Polisen hittade en skottskadad man som fick hämtas med ambulans. Mannens tillstånd uppges vara kritiskt.

Tre personer greps, men en släpptes senare och misstänks inte för något brott. De andra två anhölls på söndagen skäligen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Det är det lägre misstankesgraden.

Det oklart om de två skjutningarna har någon koppling till varandra.

Insats mot flera adresser

På söndagen slog polisens insatsstyrka till mot flera adresser i södra Stockholm.

– Jag kan inte säga mer än att vi utförde utredningsåtgärder i en pågående förundersökning, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.


Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skrällkväll i Solna – Sollentuna FK slog AIK

Nyheter Starkt formbesked inför Svenska Cupens gruppspel Den absoluta majoriteten av de 1 499 åskådare som tagit sig till Skytteholms IP för att se matchen mellan AIK och Sollentuna FK hoppades och trodde på en programenlig hemmaseger – men i stället...fredag 28/1 11:19

Flickor misshandlade skolkamrat – döms

Nyheter Slog och slet i håret Två tonårsflickor på en gymnasieskola i Sollentuna gick till angrepp mot en jämnårig flicka på skolan, enligt en ny dom. Nu har de två flickorna dömts för misshandel.fredag 28/1 7:10

Ännu en rekordnotering: Över 1 900 coronafall på en vecka

Nyheter Smittspridningen ökar fortfarande i snabb takt i Sollentuna Smittspridningen bör snart nå sin topp och vända nedåt, men än så länge pekar coronakurvan i Sollentuna fortsatt brant uppåt. 1 905 nya smittade i kommunen i vecka 3 innebär att antalet har ökat tio...torsdag 27/1 16:09