Polis möttes av stenkastning i Rissne

Polisen har extrabevakat Rissne i helgen. Och det har varit stökigt. Bilbränder i fredags, och i lördags utsattes patrullen för stenkastning.

  • Publicerad 12:04, 20 jun 2016

Som Mitt i Sundbyberg rapporterat om blev det stökigt efter manifestationen Rissne Pride i fredags kväll.

– Det blev oroligt vid 21-tiden när ungdomar kom i bråk med varandra, säger Anders Jurestad, polisinsatschef.

En person blev misshandlad av en man och samma gärningsman försökte misshandla en andra person. Fyra bilbränder ägde rum under kväll och natt i området runt Rissne centrum.

– Vi hade personal på plats som hörde en smäll, då var de en lastbil som brann. Brandförloppet var väldigt snabbt. Vi utgick från att man kastat något, och mycket riktigt hittade vi ett lager med preparerade molotovcocktails, säger Anders Jurestad.

Polisen beslöt att ha extrabevakning i Rissne hela helgen. På lördagen utsattes polisbilen för stenkastning. Rubriceringen är skadegörelse, man har inga spår efter stenkastarna.

Det som började med att en bänk brann har blivit en lång rad anmälningar. Ser ni samband mellan händelserna?

– Vi vet inte, det är jättesvårt att veta. Misshandeln i fredags kopplar vi ihop med pridedelen. Men bilbränder och molotovcocktails, det kan vara ett helt parallellt spår, säger Anders Jurestad.

Bänkbranden utreds som skadegörelse med hatbrottsmotiv. Även misshandeln rubriceras som hatbrott.

Hur ser utredningsläget ut?

– När det gället misshandeln har vi många vittnen och bra signalement. Gärningsmannen är oidentifierad men det utreds just nu. Vi har också inhämtat film från området.

– Med bränderna famlar vi lite i mörkret, men utredning pågår.

Polisen har nu återgått till normal bevakning i Rissne. Anders Jurestad säger att Rissneborna varit behjälpliga.

– Det har varit väldigt positivt hela helgen, många människor har hjälpt polisen väldigt mycket.

Mer läsning:

Rissne Pride anordnas efter homofobiska vandaler

Skulle ”lovebomba” Rissne – hotades

Misshandel efter Rissne Pride

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47