POLIS. Personalansvarsnämnden ska bestämma vilken disciplinåtgärd som ska vidtas. Foto: Sacharias Källdén

Polis glömde tjänstevapen på toalett

En polis glömde sitt tjänstevapen på en toalett i polishuset i Sollentuna. Nu ska personalansvarsnämnden besluta om någon åtgärd ska vidtas.

  • Publicerad 11:17, 6 mar 2019

Det var i januari som en polis efter ett toalettbesök glömde kvar sitt vapen. Han upptäckte vid att vapnet var borta när han vid 17-tiden gick till vapenrummet för att lämna det. Han meddelade stationsbefälet i Solna där han befann sig om att han tappat bort sitt vapen.

Vapnet hittades av personal på polisstationen i Sollentuna – men först framåt klockan 21 på kvällen informerades polisen om att vapnet var hittat.

Polisen bör få en varning för förseelsen, skriver regionpolisledningen i en anmälan till myndighetens personalansvarsnämnd som nu ska pröva ärendet.

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats 2022

Nyheter Kommunfullmäktige tog budgetbeslut i torsdags På torsdagen tog kommunfullmäktige beslut om Sollentunas budget för 2022. Det blir oförändrad skattesats och fokus på ordning i ekonomin med en ökad pott för oförutsedda utgifter på grund av den...fredag 18/6 12:21

Robert Thysell blir ny kyrkoherde

Nyheter Helt enigt kyrkoråd tog beslutet I tisdags beslutade kyrkorådet enhälligt att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.fredag 18/6 11:20