POLIS. Personalansvarsnämnden ska bestämma vilken disciplinåtgärd som ska vidtas. Foto: Sacharias Källdén

Polis glömde tjänstevapen på toalett

En polis glömde sitt tjänstevapen på en toalett i polishuset i Sollentuna. Nu ska personalansvarsnämnden besluta om någon åtgärd ska vidtas.

  • Publicerad 11:17, 6 mar 2019

Det var i januari som en polis efter ett toalettbesök glömde kvar sitt vapen. Han upptäckte vid att vapnet var borta när han vid 17-tiden gick till vapenrummet för att lämna det. Han meddelade stationsbefälet i Solna där han befann sig om att han tappat bort sitt vapen.

Vapnet hittades av personal på polisstationen i Sollentuna – men först framåt klockan 21 på kvällen informerades polisen om att vapnet var hittat.

Polisen bör få en varning för förseelsen, skriver regionpolisledningen i en anmälan till myndighetens personalansvarsnämnd som nu ska pröva ärendet.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Svart på vitt: Social dumpning är ett utbrett fenomen

Nyheter Statskontoret har utrett efter larm om bland andra Sollentuna i fjol Hösten 2019 anklagades Sollentuna, Solna och Sigtuna för att ”dumpa” socialt utsatta personer i glesbygdskommuner. Nu har Statskontoret utrett ”social dumpning” på regeringens uppdrag, och kommit...onsdag 2/12 16:10

Rekordvärme i Stockholm

Nyheter Rekord från 1902 slogs i november SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.onsdag 2/12 14:15