Han är chockad över det som kommit fram kring verksamheten och över anklagelserna om att han är inblandad, sade polismannens advokat. Foto: Mostphotos

Polis frias från inblandning i bordellhärva

Polisen som åtalats för att ha agerat hallick tillsammans med sin fru på en salong i city – och mörkat mångmiljonbelopp i inkomster – frias.

  • Publicerad 11:38, 28 okt 2020

Polismannen och hans fru åtalades för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott. Men under onsdagen meddelar Stockholms tingsrätt att det inte har kunnat bevisas att mannen varit inblandad i verksamheten.

– Åklagarens utredning har i denna del inte varit lika robust och, trots en omfattande utredning och spaningsinsats, har inte kunnat presenterats något hållbart bevis som på ett klart och otvetydigt sätt visar att mannen haft uppsåt till de påstådda brotten, säger rättens ordförande Erik Lindberg i ett pressmeddelande.

Bordellmamman döms

I maj slog polisen till mot massagesalongen i city, efter en längre tids spaning.

Tingsrätten kan konstatera att det såldes sex i salongen. Polismannens fru döms för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott till tre och ett halvt års fängelse.

Hon blir även av med de två och en halv miljoner som hittats på hennes bankkonton och i en låda i sovrummet.

– Utredningen visar klart att kvinnan har styrt och organiserat bordellverksamheten. Kvinnan har också själv under rättegången gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma, säger Erik Lindberg.

Tros ha tjänat 11 miljoner

Polismannen har hela tiden nekat till brott. Han frikänns från de misstankarna. Åklagaren menade att inkomsterna från bordellverksamheten kan ha uppgått till 11 miljoner kronor.

– Åklagaren har trots en omfattande utredning och spaningsinsats, inte kunnat presentera något hållbart bevis som på ett klart och otvetydigt sätt visar att mannen haft uppsåt till de påstådda brotten, menar Erik Lindberg.

Mannen döms dock till böter för brott mot vapenlagen, innehav av explosiva varor och dopingbrott.

– Han har inte känt till att det sålts sexuella tjänster i massagesalongen, sade mannens advokat Patric Lindblom till Mitt i.