Det blev oroligt vid 14-tiden på onsdagen när programmet "Efterlyst" skulle göra reportage i Jordbro centrum. Foto: Mitt i

Polis fick rycka ut när ”Efterlyst” gjorde reportage i Jordbro

I kväll,  torsdag, visar TV 3:s ”Efterlyst” ett reportage om den utsatta frisersalongen i Jordbro centrum. När inspelningen drog igång tvingades polisen åka ut. – Det var en grupp på 10-12 killar som uttryckte visst missnöje med kamerorna, säger programledaren Hasse Aro till Mitt i.

  • Publicerad 01:00, 25 okt 2019

Artikeln har uppdaterats.

Det blev oroligt efter lunch i Jordbro centrum på onsdagen när tv-inspelningen skulle påbörjas.

Poliser fick kallas ut för att skydda tv-teamet när några personer vid centrum gjorde det tydligt att de inte ville ha kameror där, enligt polisen.

”Ebbade snabbt ut”

– En del kanske inte tycker det var så farligt, men samtidigt måste de ju kunna göra ett reportage utan att polisen behöver åka ut. Vi kände att de var i behov av trygghet och åkte ut, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.

Vad var det som var stökigt som gjorde att tv-teamet kände otrygghet?

– Det var personer i centrum som inte ville att det skulle filmas där. Men när vi väl var där ebbade allt snabbt ut och det blev tryggare för tv-teamet, säger Lars-Göran Rehn.

Hasse Aro, programledare för Efterlyst, säger till Mitt i att han inte själv var med.

Men jag har pratat med reportern. Det var en grupp på 10-12 killar som uttryckte visst missnöje med kamerorna. Men polisen var med från start där, och vår reporter kände sig inte otrygg, säger han.

Uttalades något hot mot reportern?

– Nej, det uttrycktes inget hotfullt mot reportern. De uttryckte visst missnöje med kamerorna, som sagt, säger Hasse Aro.

Någon polisanmälan upprättades aldrig.