Mannen greps i början av maj. Foto: Sacharias Källdén

Polis beslagtog kokain för 20 miljoner kronor – en man häktad

Vid en husrannsakan på Södermalm beslagstogs kokain till ett uppskattat värde av 20 miljoner kronor. En man är nu häktad, misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott.

  • Publicerad 12:09, 23 maj 2022

I början av maj befann sig en polispatrull i ett trapphus på Södermalm när de kände cannabislukt från en lägenhet och knackade på.

Då mannen som öppnade uppfattades vara påverkad av narkotika tog polisen beslut om husrannsakan och i lägenheten påträffades sju kilo kokain. Det uppskattade gatuvärdet låg på 20 miljoner kronor. Det skriver polisen på sin hemsida.

Riskerar fängelse och utvisning

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps. Han sitter nu häktad, misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och riskerar minst sex års fängelse samt utvisning.

Polisen misstänker att narkotikan skulle säljas vidare.

– Vi ser att kokain är fortsatt populärt inom kroglivet. Tyvärr går pengarna som spenderas på det oftast rakt in i organiserad brottslighet, säger Kristoffer Samsing, polis och gruppchef över Disa, i en kommentar.

Disa är en aktionsgrupp inom polisen som arbetar med fokus på kriminella nätverk för att reducera deras närvaro och förbygga brott.