Polis avhyste flickor från Glömstaskolan

Tonårsflickor skrek och stökade vid Glömstaskolan i går eftermiddag och vägrade gå därifrån. Polis kallades dit och i dag finns väktare på skolan.

  • Publicerad 10:18, 13 mar 2018

Polis kallades till Glömstaskolan på måndagseftermiddagen sedan tre flickor i högstadieåldern uppträtt stökigt.

En av flickorna gick på skolan, men inte hennes kompisar, och de hade därför inte rätt att vistas där.

– De skrek och uppträdde otrevligt och vägrade lämna skolan, säger Linda Hellström vid Huddingepolisen.

När polisen kom dit lugnade två av flickorna ner sig och avlägsnade sig. En flicka var fortsatt upprörd och fick hämtas av en förälder.

Undervisning bröts

På tisdagen bröts schemat i de aktuella årskurserna och man ägnade dagen åt att arbeta med det som hänt.

– Direkt efter händelsen planerade lärarna hur de skulle göra. I dag jobbar de med hur vi vill ha det tillsammans här på skolan, säger rektor Magnus Blixt.

Väktare sattes in

Under dagen har väktare funnits på skolan.

– Det är en markering att vi tar det här på allvar. Men det är en balansgång. Väktarnas attityd är viktig, och de här har stora leenden, säger Magnus Blixt.

Glömstaskolan på Bergavägen har årskurser från förskoleklass och upp i högstadiet. Skolan är ny och har bara funnits i ett och ett halvt år. Där går 485 elever.

Föräldrar informerades

Efter händelsen lades information till föräldrar ut på skolans blogg: ”Vi vill informera er om att vi idag tillkallade polis för att avhysa en elev och dennes två kompisar, vilka ej är elever på skolan och därför inte ska befinna sig i skolans lokaler. Arbete är inlett tillsammans med Huddinges säkerhetsavdelning, grundskoleavdelningen samt kultur- och fritid för att på olika sätt arbeta framåt för att fortsätta säkerställa trygghet och studiero. Ni föräldrar får gärna bidra till att minska ryktesspridning genom att berätta vad som hänt samt tala med barn.”