Polismannen och hans fru står inför rätta i Stockholms tingsrätt. På onsdag fortsätter rättegången. Foto: Mostphotos och Mitt i

Polis åtalad för bordellverksamhet riskerar få sparken

Den polisman i Haninge som åtalats misstänkt för att ha drivit bordellverksamhet i en massagesalong kommer att sparkas vid en fällande dom. Det står klart efter att polisens personalansvarsnämnd prövat ärendet.

  • Publicerad 15:36, 5 okt 2020

I september åtalades en polis anställd vid Haningepolisen, och hans fru. Båda anhölls och häktades i maj.

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, sa chefsåklagare Per Nichols i ett pressmeddelande i samband med åtalet.

Blir av med jobbet vid fällande dom

Nu står det klart att polismannen kommer att bli av med sin anställning vid en fällande dom. Men om tingsrätten friar honom kommer han att få fortsätta jobba som polis. Den bedömningen gör polisens personalansvarsnämnd i ett yttrande till Stockholms tingsrätt, visar dokument som Nyhetsbyrån Siren har tagit del av.

Tjänade miljoner

Paret ska enligt åtalet ha tjänat drygt 11 miljoner kronor på verksamheten och en stor del har inte bokförts.

Brotten ska ha pågått mellan maj 2018 och maj 2020. Paret avslöjades genom intensivt spaningsarbete och efter att en utsatt kvinna polisanmälde.

Fler rättegångsdagar

Flera rättegångsdagar har hunnit avklarats i Stockholms tingsrätt. Onsdag den 8 oktober är nästa dag för huvudförhandling, och i mitten av oktober väntas rättegången avslutas, enligt tingsrätten.