Dom. En 15-årig pojke döms till ungdomsvård för misshandel. Foto: Wikimedia Commons

Pojke dömd till ungdomsvård

En 15-årig pojke döms till ungdomsvård för misshandel.

  • Publicerad 11:29, 9 sep 2021

En 15-årig pojke döms till ungdomsvård för misshandel i Enköping.

Bråk på lektion

Två skolelever hamnade i bråk i samband med en idrottslektion på en grundskola i Enköping. De två pojkarna fortsatte att bråka en eller två dagar senare. En tredje pojke försökte då gå emellan dem men blev puttad.

Slagen på näsan

Under bråkat utdelade 15-åringen ett knytnävsslag som träffade näsan på offret. Den 15-årige pojken slog, enligt åtalet, även ett slag med underarmen mot offrets nacke. Slagen gjorde ont. Det hände den 13 januari 2021 vid en grundskola.

Offret började blöda näsblod. Han fick ett litet blåmärke efter slaget mot näsan och han hade ont i cirka en vecka. En kompis till honom fotograferade skadorna.

Nekade till brott

Den 15-årige pojken har förhörts om händelsen men har varit förtegen. Han har sagt att han inte har någon kommentar. Han har sagt att han inte slagit någon och att han inte kände igen pojken som sade sig blivit slagen och att han inte kände igen två vittnen på platsen.

Tingsrätten anser att den slagne pojkens uppgift om att han fått ett slag i ansiktet kan styrkas med hjälp av vittnen och fotografi. Däremot framgår det varken av fotografiet eller vittnesuppgifterna att han blivit slagen i nacken. Det anses därmed styrkt att 15-åringen slagit den andre pojken i ansiktet. Han döms därför för misshandel.

Den 15-årige pojken ska även betala offret ett skadestånd på 6 600 kronor.

Ungdomsvård

Straffet ungdomsvård betyder att den dömde måste följa regler som socialtjänsten bestämmer. Till exempel kan personen behöva gå och prata med någon på socialtjänsten varje vecka, eller lämna in urinprover.

Källa: Åklagarmyndigheten

13-årige Melvin blev rånad och slagen – så mår han nu

Nyheter Mamma Carina trodde att Melvin skämtade då han ringde och berättade att han blivit rånad. – Nu är jag tacksam att det gick så bra och för allt stöd han får från kompisar och många andra, säger hon.onsdag 20/10 0:08

13-åring rånad och slagen

Nyheter En 13-årig pojke slogs ner vid Vattenparken. Därefter rånades han på mobiltelefon, bankkort och elsparkcykel.måndag 18/10 10:27