En 15-årig pojke döms till ungdomsvård för misshandel i Enköping.

Bråk på lektion

Två skolelever hamnade i bråk i samband med en idrottslektion på en grundskola i Enköping. De två pojkarna fortsatte att bråka en eller två dagar senare. En tredje pojke försökte då gå emellan dem men blev puttad.

Slagen på näsan

Under bråkat utdelade 15-åringen ett knytnävsslag som träffade näsan på offret. Den 15-årige pojken slog, enligt åtalet, även ett slag med underarmen mot offrets nacke. Slagen gjorde ont. Det hände den 13 januari 2021 vid en grundskola.

Offret började blöda näsblod. Han fick ett litet blåmärke efter slaget mot näsan och han hade ont i cirka en vecka. En kompis till honom fotograferade skadorna.

Nekade till brott

Den 15-årige pojken har förhörts om händelsen men har varit förtegen. Han har sagt att han inte har någon kommentar. Han har sagt att han inte slagit någon och att han inte kände igen pojken som sade sig blivit slagen och att han inte kände igen två vittnen på platsen.

Tingsrätten anser att den slagne pojkens uppgift om att han fått ett slag i ansiktet kan styrkas med hjälp av vittnen och fotografi. Däremot framgår det varken av fotografiet eller vittnesuppgifterna att han blivit slagen i nacken. Det anses därmed styrkt att 15-åringen slagit den andre pojken i ansiktet. Han döms därför för misshandel.

Den 15-årige pojken ska även betala offret ett skadestånd på 6 600 kronor.