Pojkar utsatta för knivrån – tvingades ta sms-lån

Fyra pojkar blev utsatta av rånare i samma ålder under torsdagskvällen, enligt polisen. I båda fallen hotades pojkarna med kniv. I ett av fallen var rånarna maskerade. ”En av killarna tvingades att ta ett sms-lån”, säger Ylva Thomasson på polisen.

  • Publicerad 10:30, 21 dec 2018

Två 16-åriga pojkar jagades i rulltrappan längs uppgången till Handens pendeltåg av två maskerade och mörkt klädda pojkar vid 18-tiden på torsdagen.

Det slutade med att en av 16-åringarna halkade. Då blev han under knivhot rånad på sin jacka, bankkort och nyklar av de maskerade pojkarna, säger Ylva Thomasson, kommunpolis i Haninge.

– Vi tror att rånarna var i samma ålder som de jagade. Vi vet inte exakt var själva rånet ägde rum, men de sprang i alla fall längs rulltrappan.

Tvingades till sms-lån under knivhot

Senare på torsdagskvällen, strax efter klockan 1 på natten, skedde ett nytt personrån nära Västerhaninge centrum.

– Två pojkar i 18-årsåldern var ute och gick och träffade på två pojkar, en av den ska ha varit 16 år. Under knivhot rånades killarna på sina jackor, de tvingades att uppge sina bankomatkortskoder och en av killarna tvingades även att ta ett sms-lån. Här var rånarna inte maskerade och vi har gripit en av dem, säger Ylva Thomasson.

Ser ni någon koppling till fallet i Handen samma kväll?

– Nej, det får utredningen visa i sådana fall.

Personrånen skedde vid pendeltåget i Handen och nära Västerhaninge centrum.

Personrånen skedde vid pendeltåget i Handen och nära Västerhaninge centrum.