Poddstjärnor skänker pengar till kvinnojour

Ett ”fuck off” kit har lett till en stor summa pengar som går till de nya lägenheterna för kvinnor med skyddsbehov i Sollentuna. Bakom insamlingen står poddarna Mia Skäringer och Anna Mannhemier som vill hjälpa kvinnor på flykt.

  • Publicerad 19:54, 30 aug 2018

Efter att ha sålt magväskor med ”Fuck off-kit” har Mia Skäringer och Anna Mannheimer fått in pengar för kvinnor och ickebinära som flyr från hot och övergrepp. Nu har de valt ut tre organisationer som ska få ta del av kakan: Tjejjouren Väst, 2Helpinghands och Sollentuna kvinnojour.

Vi är väldigt glada för att de har valt just oss

Vuokko Erman, Sollentuna kvinnojour

– Vi är väldigt glada för att de har valt just oss. Det kom som en jättehärlig överraskning, säger Vuokko Erman, verksamhetschef på Sollentuna kvinnojour.

Mia Skäringer och Anna Mannheimer har valt ut Sollentuna kvinnojour för att de blev rekommenderade av riksförbundet Unizon som samlar kvinnojourer och tjejjourer runt om i landet. Och för att de tyckte att pengarna skulle gå till ett bra ändamål.

– Vi har precis fått två nya hyreskontrakt på lägenheter för kvinnor och barn som behöver skyddat boende. Våra pengar räckte till det nödvändigaste men med det här bidraget kan vi se till att lägenheterna blir trevligare för barnen, säger Vuokko som inte kan berätta exakt hur mycket pengar det rör sig om.

Vuokko Erman, verksamhetschef på Sollentunas kvinnojour.

Pengarna ska gå till hållbara leksaker, bra belysning för att kunna läsa läxor och pedagogiskt material för att jobba med att uttrycka svåra känslor.

– Det handlar inte bara om pengarna. Vi känner oss väldigt uppskattade och det ger oss alla arbetsglädje för att jobba vidare med frågorna.

Vad är egentligen ett Fuck off-kit? Allt du behöver när du vill fly undan själv enligt Skäringer och Mannheimer hemsida som tidigare har sålt kitet. Magväska, bindor, solglasögon med mera. Vinsten går till de tre organisationer som arbetar för utsatta kvinnor och ickebinära.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30