Plura säljer tv-lägenheten: "Mauro har sagt att jag inte får lämna Kungsholmen"

Plura Jonsson säljer sin tv-kända lägenhet på Parkgatan – och kan komma att lämna Kungsholmen. Nu hjälper Mauro Scocco honom med lägenhetstips för att få honom att stanna.

  • Publicerad 09:50, 4 mar 2016

Under flera säsonger lockade Plura  och Mauro Scocco många tv-tittare till ”Pluras Kök” som spelades in i hans egen lägenhet på Parkgatan. En mängd av Sveriges kändisar har också passerat genom dörrarna, druckit, ätit och underhållit.

Men nu är epoken slut. Plura ska sälja lägenheten.

Annonsen ligger ute och på bilderna från sekelskifteslägenheten på 88 kvadratmeter, somhar ett utgångspris på 6,5 miljoner kronor, känner trogna tittare väl igen sig, bland annat med en bild på ett fotografi av bästa vännen och artisten Mauro Scocco i köket.

– Det var lite vemodigt att ta beslutet, det är ju nästan lite tv-historia som skrivits i det där köket. Men när vi väl tog beslutet är det ingen idé att gråta över spilld mjölk. I och med att jag mer eller mindre bor på landet utanför Katrineholm kändes det onödigt att en sådan relativt stor lägenhet står tom. Men det är en fantastisk lägenhet och vi har trivts otroligt bra, säger Plura.

"Dumt att flytta"

Han har bott på olika adresser på Kungsholmen i runt 20-25 år, med något kortare avbrott. Var flyttlasset går nu är oklart.

– Jag vet inte var vi hamnar. Jag bor ju som sagt mest på landet nu. Vi säljer först så får vi se vad vi gör sen. Helst vill vi vara kvar på Kungsholmen. Min gode vän Mauro har ju flyttat tillbaka nu så då är det lite dumt om vi skulle flytta härifrån. Han sa att jag aldrig fick flytta.

Han borde ju veta. Mauro lämnade Kungsholmen för Östermalm, men insåg ju ”misstaget”…

– Precis, ha ha. Jag hoppas att vi blir kvar på Kungsholmen men det är mycket som ska klaffa.

Hur tog Mauro beskedet att du ska sälja då?

– Först så tyckte han inte att vi skulle sälja eftersom lägenheten har så mycket historia och det har hänt så många dråpliga saker, god middagar och fester där. Men sen har han hjälpt till med goda råd och han sitter på nätet och skickar nästan ett förslag per dag på nya lägenheter på Kungsholmen.

Även om det inte står i annonsen så syns det ju tydligt vems lägenheten är. Det lär komma många nyfikna på visningarna?

–Jo, det tror mäklaren också. De skulle vara flera stycken för att klara det.

Hur ska Kungsholmen klara sig utan dig om du lämnar?

– Det blir nog svårt, ha ha. Daglivs och tobakshandlaren på Fleminggatan kommer få det kämpigt med ekonomin.

LÄS ÄVEN Första intervjun med Mauro Scoccs sedan flytten hem till Kungsholmen

Plura om bästa minnet från köket

Det finns så många från tv-programmen. I första programmet sa Mauro åt mig att jag skulle ta av mig tröjan ”du lagar ju alltid mat i bar överkropp” och alla övertalade mig. Det blev en del skriverier om det. Det roliga var att Lena Philipsson var första gästen och hon kom uppklädd och där stod jag med min tjocka mage. Jag och Mauro hade spelat in sedan klockan 10 och började dricka vid 12 eftersom vi var orutinerade tv-personligheter. När Håkan Hellström kom in stannade han hos producenten i hallen och sa ”Det här är så jävla galet, det kommer bli tv-historia”. Det var skitkul. Men det finns hundratals anekdoter.

Visa merVisa mindre