En pensionär som inte tänker gå i pension. Foto: Shaon Chakraborty

Plura efter flyttchocken: "Jag stannar på Kungsholmen"

Kungsholmens kulturman Plura Jonsson fyller 65 – och firar med att bli kvar på ön. Efter försäljningen av tv-köket på Parkgatan har han köpt en ny lägenhet i stadsdelen.

  • Publicerad 17:10, 11 aug 2016

Hej och grattis!

– Ja tack tack.

Hur firar du?

– I går (onsdag) var det väldigt lugnt, bara jag och min fru på landet, men sen ska vi väl fira på lördag när de flesta av mina barn och nära och kära kommer ut. Då blir det kräftkalas.

Fått någon rolig present?

– Faktiskt, jag har gett mig själv tre gamla Levingitarrer som jag beställde för flera månader sedan, de kom i går så det var ju lägligt. Och en jättefin kokbok av min fru från en restaurang i London som heter Polpo. Av grannarna fick jag en fiskeväst och en kokbok om fisk.

Kan inte du redan laga mat?

– Jo, jag kan ju det... Men det är alltid kul. Eller, inte alltid.

Blir det pension nu?

– Nej, men jag måste ringa den som sköter min ekonomi och prata om hur man gör. Man måste väl inte ta ut pension vad jag förstår? Men jag måste rådgöra om det.

Vad ska du göra då?

– Jobba på precis som vanligt, tills jag inte orkar mer. Jag borde skriva låtar och måla tavlor och skriva böcker, men vi är ganska nyinflyttade så det blir mycket renovering och trädgårdsarbete, jag har ett växthus som kräver sin tillsyn, visar det sig.

På tal om nyinflyttad så är du det även på Kungsholmen igen...

– Ja, flyttat tre kvarter har jag gjort. Det slumpade sig så att vi blev kvar och det är ju jätteskönt, vi trivs ju jättebra på Kungsholmen, det har varit en fantastisk tid när jag bott där.

Och Mauro Scocco är nöjd?

– Han är jättenöjd att jag stannar, han tyckte att det var tråkigt att vi sålde. Men vi hade det onödigt stort eftersom vi bor så mycket på landet.

LÄS ÄVEN

Plura säljer tv-lägenheten: "Mauro har sagt att jag inte får lämna Kungsholmen"