Foto: Mikael Andersson

Plats för båtliv, odling och lek

Solen sken och våren visade sig från sin bästa sida med båtfix, djurliv och odling när vi hängde en timme längs med Huvudsta strand. Vart tycker du att vi ska bege oss härnäst? Mejla oss på redaktionen@solnadirekt.se

  • Publicerad 15:54, 15 maj 2020

Foto: Mikael Andersson

Polerar båten

13.32

Percy Söderström, 62, från Ekerö passar på att göra motorbåten med namnet "Himmelsblå" fin inför sjösättningen.

– Jag har haft snabb motorbåt i 30 år, men fastnade för den här västkustsnipan som jag köpte förra året. Det tar ungefär tre dagar att fixa henne inför sjösättning. Nu lägger jag på polish. Det är mysigt att vara ute och puttra på en tur. På sommaren är jag ute tre till fyra gånger i veckan, säger han.

Foto: Mikael Andersson

Lek i solen

13.50

Kristina Vigelius, 33 och sonen Axel, 2, bor i Västra skogen och går ofta till lekparken vid 4H-gården för att leka.

– Jag är mammaledig med en son till och då får Axel bara vara på förskolan i tre timmar om dagen. Här kan vi fördriva tiden. det är en mysig park, bra för barn. Vi har tittat på hästar, getter, får och myror. När det är fint väder går vi hit en gång om dagen, säger hon.

Foto: Mikael Andersson

Lugn och ro

14.00

I sin hage vid 4H-gården kan de här fåren beta i lugn och ro och njuta av vårsolen.

Foto: Mikael Andersson

Blommor och bin

14.05

Huvudstabon Elin Aronsen Beis, 40, har sedan mars jobbat med en odling vid Huvudsta gård. Det är ett samarbete med hennes företag Foodloopz, fastighetsägaren och odlare i Stockholm.

– Vi odlar bland annat grönsaker, örter, potatis och så har vi bin. Vi använder restprodukter och kallar det för logisk odling. Bland annat får vi sådant som inte går att sälja, men som det inte är något fel på, säger hon.

Foto: Mikael Andersson

Klassisk båt

14.20

Hakon Malmborg, 80, bosatt i Bromma, är engagerad i skeppet Constatia som bland annat ordnar resor för skolklasser. Nu har skeppet anlänt från Beckholmens docka där hon gjorts iordning.

– Jag har varit drivande kraft här sedan 30 år. Constatia är ett seglande skolskepp som ägs av Stiftelsen Solnaskutan. Hon seglar 3 000–4 000 sjömil varje år. Hon byggdes 1908 och namnet kommer från en dikt av Dan Andersson.

Odling. Elin Aronsen Beis driver ett samarbetsprojekt där det odlas och komposteras vid Huvudsta gård för att minska matsvinnet. Foto: Mikael Andersson