Trots att miljardaffären gått i stöpet – så planerar fortfarande en av aktörerna att investera i en utveckling av köpcentret. Foto: Bea Tigerhielm

Planer att bygga ut Globen shopping skrotas

Miljardprojektet mellan företagen Klövern och Citycon, som skulle utveckla Globen shopping, avslutas. Istället fortsätter Klövern på egen hand att arbeta med att utveckla köpcentret.

  • Publicerad 15:00, 11 feb 2020

2017 kunde Mitt i berätta om den planerade utbyggnaden av Globen shopping, som skulle ske som samarbete mellan Klövern och Citycon. Planen var att fördubbla handelsytan till 40 000 kvadrat, och det hela väntades få en prislapp på 2,5–2,8 miljarder kronor.

Nu kommer beskedet att detta inte blir av, något som tidningen Fastighetsvärlden var först att berätta om.

 

Miljardsatsning på Globen Shoppingområde

Det är ett så kallat JV, Joint venture som bryts mellan företagen Klövern och Citycon, vilket innebär att aktörerna avslutar sitt samarbete. Klövern fortsätter dock satsningen på Globen shopping på egen hand.

Starkt intresse att öppna restauranger

Det gör man genom att investera i shoppingdelen. Framförallt vill man förstärka samhällsservicen och öka upplevelseandelen. Dessutom uppger man att det finns ett starkt intresse för att öppna restauranger i Globen shopping.

– Vi arbetar intensivt med projektet. Viktigt för oss, enligt den överenskommelse som finns med Stockholms stad, är att få till ett bra samspel mellan Globenområdet och Slakthusområdet. Vi jobbar speciellt med att ta fram planer för utveckling av Södra Arenavägen, säger Rikard Edenius som är ansvarig för handel vid Klövern/Agora, till tidningen Fastighetsvärlden.

Planen är i slutändan att området vid Globen shopping ska sammankopplas med Slakthusområdet.