Planen: Större matbutik och 160 nya hyresrätter

Stiftelsen som äger hyresrätterna på Söderberga Allé och Söderberga gårdsväg vill bygga 160 nya lägenheter. Samtidigt är planen att bygga ut den lilla matbutiken som ligger där idag.

  • Publicerad 12:23, 23 jan 2018

Boende i Råcksta och Beckomberga kan få en större matbutik runt knuten. Stiftelsen "Arbetarebostadsfonden till minne av den 9 februari 1853" som äger fastigheter i området vill bygga ut den lilla närbutiken som ligger på Söderberga Allé 3 idag.

–Det finns väldigt lite butiker i området och de vill bygga ut den och göra den större. De vill också bygga några mindre butikslokaler i de nya planerade fastigheterna, säger Anna-Greta Holmbom Björkman projektledare på exploateringskontoret.

160 nya hyresrätter

Idag äger stiftelsen omkring 500 hyresrättslägenheter på Söderberga Allé och drygt 100 stycken på Söderberga Gårdsväg. Nu vill de alltså bygga ytterligare flerbostadshus inom sin tomträtt. Tanken är flerbostadshus med fyra till fem våningar.

– Det rör sig om omkring 160 normalstora lägenheter men det kan bli fler beroende på storlek, säger Anna-Greta Holmbom Björkman.

Den första februari ska politikerna i exploateringsnämnden fatta beslut om ifall projektet får markanvisning. Om det blir så ska arbetet med att ta fram en ny detaljplan sätta igång under året.

Förutsatt att allt går som planerat vill stiftelsen börja bygga 2021 med planerad inflyttning 2022, enligt tjänsteutlåtandet.