Optimistisk. Karin Ernlund (C) tror på att det kommer att spelas boll på konstgräset redan 2022. Foto: Privat/Linda Gren

Planen: Miljonupprustning av Sköndals BP

I flera år har Sköndalsborna önskat sig en ny och fräsch bollplan, och i flera år har den undgått dem. Men nu ser konstgräs på Sköndals BP ut att bli av tidigare än man kunnat hoppas, enligt stadens investeringsplan.

  • Publicerad 11:39, 23 sep 2020

I december kommer politikerna i Stadshuset sätta sig ner för att klubba nästa års budget. Inför det har fastighetskontoret tagit fram en investeringsplan, där det framgår vad som kommer att investeras i de tre närmsta åren.

En av posterna i investeringsplanen ger hopp om något som flera Sköndalsbor längtat efter. Under åren 2021 och 2022 kommer totalt 19,5 miljoner att investeras i att utrusta Sköndals BP med konstgräs – och ispist, för skridskoåkning vintertid.

Konstgräs har visserligen legat i bollplanens framtid förut. Men tidigare var det bara konstgräs, och det inte förrän 2024. Engagerade lokalbor har velat snabba på processen.

Något som Socialdemokraterna Alexander Ojanne och Karin Lekberg i spetsen, därför har motionerat för i kommunfullmäktige.

– Det är glädjande att majoriteten lyssnat på de förslag vi socialdemokrater drivit i kommunfullmäktige. Vi skulle kunna komma överens om ännu mer om de var beredda att satsa lika mycket av budgeten på idrottsinvesteringar som vi gör i våra budgetförslag, säger Alexander Ojanne.

"Inget tyder på komplikationer"

Eftersom oppositionen och majoriteten är överens så ser det alltså ljust ut för Sköndals BP. Och investeringsplanen antyder starkt att man väntar sig att allt klart år 2022.

Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) vågar sig till och med på att ge en optimistisk prognos:

– Jag vågar inte lova att man kommer spela fotboll under sommaren 2022, men jag skulle tro det. Det kan komma att bli komplikationer, men det finns inget som tyder på att det skulle bli det idag, säger Karin Ernlund.