Teatergruppen består av totalt tio personer. Foto: Andreas Ekström

Pjäsen Rumors sätts upp i Huddinge

Föreställningen Rumors har premiär den 21 september på Fullersta bio i Huddinge och just nu pågår repetitionerna för fullt. – Ofta pratar man om att unga är så lata men vi vill visa att det inte alls är så, säger regissören Maria Bern.

  • Publicerad 08:00, 12 sep 2018

The Z Company of performing arts är en teatergrupp som består av ungdomar mellan 16 och 18 år. I september är det premiär för gruppens första föreställning någonsin, Rumors, en pjäs av den nyligen avlidna författaren Neil Simon.

Oftast pratar men om att unga är så lata

Maria Bern

– Vi vill visa med vår föreställning att ungdomar också kan. Att vi kan organisera oss och driva igenom ett så stort projekt som det här ändå är. Oftast pratar men om att unga är så lata men vi vill visa att det inte alls är så, säger Huddingetjejen Maria Bern som är regissör, producent och scenograf för Rumors.

Maria Bern kom i kontakt med pjäsen under sitt utbytesår i USA. Foto: Andreas Ekström.

Pjäsen är en fars som kretsar kring högt uppsatta personer i Snedens landing, New Yorks societet som ska på en fest hos en politiker. Men när de kommer till politikern upptäcker de att han har skjutit sig i örat och att all personal är borta. För att undvika en skandal så börjar lögnerna florera.

– Det finns ingen direkt mening med föreställningen utan den är väldigt galen och väldigt rolig. När gästerna kommer dit så upptäcker att politikern är skjuten i örat så de börjar ljuga och det eskalerar därifrån, säger Maria Bern.

Repat sedan i mars

I mars i år började teatergruppen att titta på manuset och därefter så har man varit igång med repetitioner, bygga material som behövs till scenen och läsa in sig på manuset. Nu är det drygt två veckor kvar till premiären och man börjar närma sig slutfasen.

”Jag har skådespelat hela livet, men varit med A la carte-teatern i drygt 3,5 år”, säger Jason Mellander. Foto: Andreas Ekström

– Just nu är det ganska lugnt men jag vet att när det börjar närma sig för premiär så kommer jag att vara nervös. Det är några repliker som inte riktigt sitter än, säger skådespelaren Jason Mellander, bosatt i Snättringe och Glömsta.

Föreställning har premiär den 21 september och då spelas den fram till den 23:e på Fullersta bio, även kallad A la carte-teatern. Därefter flyttar den in till Södermalm och spelas på Teater tre den 5- och 6 oktober.