Pizzeria i Norsborg totalförstörd i kraftig brand

En kraftig brand har totalförstört pizzerian Bocken i Norsborg. Polisen har inlett förundersökning om grov mordbrand och en grävmaskin är beställd för att brandmännen ska klara släckningsarbetet. – Inte varje dag man ser en sådan här brand, säger Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

  • Publicerad 10:39, 8 sep 2018

Det brinner kraftigt på en pizzeria i Norsborg. Larmet kom in till räddningstjänst strax efter klockan 06 på lördagsmorgonen och släckningsarbetet pågår fortfarande.

– Taket har brunnit av och rasat in men väggarna står kvar så vi har lite bekymmer att komma åt brandhärdarna på ett säkert sätt, säger Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Lokalen var övertänd redan när första brandmännen kom till platsen. Foto: Michael Hoffman.

Utreds som grov mordbrand

En hjullastare och grävmaskin är beställd för att hjälpa brandmännen komma åt de sista brandhärdarna. Ett jobb som uppskattas ta minst fram till eftermiddagen.

Totalt har 20 brandmän från tre stationer jobbat med branden som Henrik Nyman beskriver ovanligt kraftig.

– Redan när vår första bil kom till platsen var lokalen helt övertänd. Inte varje dag man ser en sådan här brand.

Nyman vill inte spekulera i orsaken utan hänvisar till polisens tekniska undersökning som kommer ta vid när släckningsarbetet är avslutat. Händelsen utreds som grov mordbrand.

Nedgången till tunnelbanan stängd

Rökutvecklingen – som syns över hela området – är så kraftig att den närliggande ingången till tunnelbanan har stängts och väntas hållas stängd så länge släckningsarbetet pågår.

Dock ska närliggande hus inte ha påverkats då vinden legat rätt. Polisen sökte även ägarna till bilarna parkerade vid pizzerian då de riskerade skadas av branden.

– Vad jag förstår har man lyckats flytta på de flesta bilarna, men om de är skadade vet jag inte. Jag har inte de detaljerna.

Över 20 brandmän från 3 stationer och flera polispatruller har jobbat med branden. Foto: Michael Hoffman.