I STORMENS ÖGA. Det är pizzan Söderveganen, bestående av tomatsås, cheezly-ost, veganskinka, pommes frites och vegansk vitlöksås, som rört upp starka känslor. Foto: Pizzeria Timone

Pizzabagarens diss till kritikern: "Du ser ut som en klump bajs"

Kunden har alltid rätt. Eller? När en pizzeria i Sköndal anklagades för att servera en beige pizza - gick pizzabagaren till oväntad motattack.

  • Publicerad 14:40, 5 dec 2016

"Han har ju aldrig ens smakat pizzan"

Det var i söndags som Gävlebon Andreas Obenius som vanligt scrollade igenom sitt Facebookflöde och fick syn på bilden på en, enligt honom, allt annat än aptitretande pizza. Han beslöt sig således för att kopiera och dela bilden, med konstaterandet "Ser verkligen inte gott ut".

– Man äter ju med ögonen också, och den här pizzan såg verkligen inte rolig ut, säger Andreas Obenius.

Men den negativa kommentaren fick pizzakreatören själv, Murat Celepli på den veganska pizzerian Timone i Sköndal, att gå i taket.

Från pizzerians officiella Facebooksida formulerade han ett svar, direkt riktat till Andreas: "Och du ser ut som en idiot fast det är du inte, du ser ut som en klump bajs". Något som fick flera att reagera.

LÄS OCKSÅ: Veganpizzorna i Sköndal lockar hela Stockholm

Murat Celepli är i dag ångerfull, och menar att formuleringen blev lite väl hård.

– Jag hade en svår dag och hade just tagit emot ett jobbigt besked när jag såg detta. Därför reagerade jag starkt. Men jag tycker det är konstigt att han skriver såhär, han har ju aldrig ens smakat på pizzan.

Vad tänker du om den gamla devisen "kunden har alltid rätt"?

– Det stämmer, men han är ingen kund. Han vet inte hur det smakar. Jag har varit 22 år i branschen och haft just detta ställe i tio år, kunderna är nöjda annars skulle jag inte vara kvar. Det känns fruktansvärt att vi ser dåliga ut på grund av vad en person tycker om en bild, säger Murat Celepli.

Kan tänka sig ett smakprov

Flera personer skriver nu mycket riktigt på pizzerians hemsida att de är tveksamma till ett framtida besök. Men inte är det på grund av pizzans estetiska framtoning - utan det barska svaret på kritiken. Men Andreas Obenius själv tar det hela med ro.

– Jag tycker mest det är roligt. Jag får helt enkelt gå dit någon gång när jag har vägarna förbi Stockholm och se om det smakar så gott som han säger.