Världens bästa Ashwathi Pillai från Täby. Foto: Läsarbild SOK

Pillai spelade hem guldet i ungdoms-OS

Badmintontalangen Ashwathi Pillai från Täby lämnar OS med en medalj av ädlaste slag.

  • Publicerad 16:15, 15 okt 2018

Ungdoms-OS i Argentina håller på för fullt. I helgen avgjordes lagtävlingen där Ashwathi Pillai från Täby spelade. Pillais lag, Team Alpha, vann till slut OS-guld efter en dramatisk final där segersiffrorna skrevs till 110-106.

I laget spelade sju spelare från lika många nationer. Tillsammans gäller det att först komma till 110 poäng vilket Pillais lag gjorde trots underläge efter flera matcher.

Täbytalangen spelade två matcher i lagfinalen, mixeddubbel och damdubbel. Och glädjen i Team Alpha visste inga gränser när den sista matchen var avgjord.

– När vi vann så rusade hela laget in på banan för att fira tillsammans, alla var så glada. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta, säger en glädjerusig Ashwathi till SOK:s hemsida.

Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket när vi vann

Ashwathi Pillai

Trots att Pillai har tagit många medaljer i badminton sticker denna medalj såklart ut för Täbytjejen.

– Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket när vi vann, säger hon.

Efter ungdoms-OS hinner Ashwathi att landa hemma i Täby innan hon åker vidare till JVM i Kanada.

Fakta

Så fungerar lagtävlingen i badminton

Det här är en helt ny tävlingsform inom badmintonsporten med åtta lag bestående av åtta spelare (fyra pojkar och fyra flickor). Lagen möts i tio matcher där poängen adderas allteftersom. Det är matcher i singel, dubbel och mixed dubbel.

Varje match i ordningen har en fast vinstpoäng att nå upp till. Första matchen går till 11, andra till 22, tredje till 33 och så vidare. Har laget förlorat de två första matcherna och ställningen är 22-10 så kan den tredje spelaren fortfarande vända spelet med en lång match så att spelare fyra istället går ut med överläge 22-33.

Det första laget som når 110 poäng i den sista matchen vinner. Spelformen är extremt taktisk när det gäller att matcha rätt spelare i rätt matcher.

Källa: SOK
Visa merVisa mindre