Picknicka för integration vid Huvudsta strand

Det är inte lätt att vara ny i ett land utan vare sig vänner eller någon som kan förklara hur det funkar. På lördag anordnar därför den ideella organisationen Integrationssegling en knytkalas-picknick vid Huvudsta strand. – Mat tenderar att vara en bra bro mellan kulturer. Man vill ofta visa upp och bjuda på mat från där man är ifrån, säger arrangören Simon Vinokur.

  • Publicerad 11:24, 18 maj 2017

Sedan två år tillbaka anordnar föreningen Integrationssegling träffar där svenskar möter invandrare under båtutflykter. Tanken är att på så sätt få olika grupper att träffas, vilket i sin tur ska leda till bättre integration i det svenska samhället.

Nu på lördag var det tänkt att en båtsättning skulle ske, men då tidsschemat sprack har man nu valt att satsa på en knytkalas-picknick istället.

– Vi tror att det är ett enkelt och bra sätt att träffa andra människor på, som man annars inte skulle träffa. Mat tenderar att vara en bra bro mellan kulturer. Man vill ofta visa upp och bjuda på mat från där man är ifrån, säger arrangören Simon Vinokur.

Picknicken startar kl. 12 intill Augustendals 4H-gård vid Huvudsta strand och pågår tills folk tröttnar. På plats kommer det att finnas flera grillar.

Vad ska man ta med sig?

– Mat så det räcker till en själv och lite mer. Förhoppningen är väl att man tar med mat från sin egen kultur. Jag får väl ta med mig surströmming, haha, säger Simon Vinokur.

Alla som vill ”integrera sig” är välkomna, och även barn.

– På seglingarna har vi 18-årsgräns, men jag tror att om man kan ta med barn så blir just den här aktiviteten väldigt levande. Med barn så faller det sig naturligt att börja prata med andra, det kan ju vara lite stelt i början annars, säger Simon Vinokur.

Fakta

"Alla måste ta med sig mat"

Var? Intill Augustendals 4H-gård vid Huvudsta strand.

När? Lördag den 20 maj kl 12–när man vill.

Hur? Anmälan sker enklast via www.ints.se/picknick, info@integrationssegling.se eller på 0704 25 38 35.

Kostnad? ”40 kronor för alla för att täcka kostnaderna för grillarna. Sen måste man ta med sig mat också”, säger Simon Vinokur.

Visa merVisa mindre