Philip från Reimersholme kan bli månadens spelare

Reimersholmsbon och tidigare Hammarbyspelaren Philip Haglund är en av tre kandidater när månadens spelare i Allsvenskan ska utses för sista gången i år. 31-åringen, som i dag spelar för IK Sirius, har öst in mål på sistone och ligger nu sjua i skytteligan på totalt 10 fullträffar.

  • Publicerad 10:38, 8 nov 2018

En enda omgång återstår av säsongen 2018 och det är dags att utse den sista Månadens spelare för året.

Philip Haglund är nominerad för första gången. I oktober klev han fram rejält när Sirius tog tio poäng på fem matcher och var med sina fyra mål, varav tre hemma mot BP, en starkt bidragande orsak till att Uppsalalaget med god marginal klarade nytt kontrakt i Allsvenskan.

En till ex-bajare nominerad

De andra två kandidaterna till utmärkelsen är ettan och tvåan i skytteligan, BK Häckens Paulinho och Gif Sundsvalls Linus Hallenius, som liksom Haglund har ett förflutet i Hammarby.

Utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren presenteras på söndag

Juryn till Månadens spelare består av samtliga lagkaptener i Allsvenskan och utvalda journalister. Utöver äran så får vinnaren 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Vinnaren presenteras i samband med den sista omgången av Allsvenskan på söndag, då Philip Haglunds IK Sirius har bortamatch mot Djurgården på Tele2 Arena.

Fakta

Tidigare Månadens spelare i Allsvenskan 2018

April: Jiloan Hamad, Hammarby IF.

Maj: Pa Dibba, Hammarby IF.

.Juli: Saman Ghoddos, Östersunds FK.

Augusti: Paulinho, BK Häcken (om han vinner igen blir han den förste spelaren någonsin att ta hem utmärkelsen två gånger).

September: Henok Goitom, AIK.

Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!