Petter och Therese Alshammar tävlar i VM

I morse inledde ett lite omaka par träningen i Eriksdalsbadet. Rapartisten och mångsysslaren Petter och simlegendaren Therese Alshammar ska bilda lag i VM i swimrun.

  • Publicerad 15:38, 4 jun 2018

Måndagen den 3 september ska musikartisten Petter (Askergren) och simstjärnan Therese Alshammar vara i toppform.

Då bildar de ett 2-mannlag i mixedklassen i ÖTILLÖ som är lika med VM i swimrun. En tuff utmaning på totalt 75 kilometer löpning och simning väntar, från Sandhamn i Värmdö till Utö i Haninge.

Petter är rutinerad

Södermalmsbon Petter har redan deltagit i fyra upplagor av ÖTILLÖ.

– Jag ska göra mitt sista ÖTILLÖ och då vill jag gärna slå på stora trumman och avsluta med en extremt duktig idrottsstjärna, säger Petter i ett pressmeddelande. Jag förstår att det inte var självklart för Therese att ställa upp, men jag är glad att hon gör det och väljer att gå ihop i ett lag tillsammans med mig.

”Jättekul ny utmaning”

Östermalmsbon Therese Alshammar har avslutat sin extremt framgångsrika simkarriär. Nu ser hon fram emot att testa swimrun.

– Det är jättekul med en ny utmaning och dessutom att få göra det tillsammans med Petter i en så fin miljö som Stockholms skärgård. Swimrun är en av de få riktigt tuffa sporter där vi före detta simmare kan dra nytta av våra många längder i bassängen.