– Det var roligt! Det var bra stämning där, säger sprintkanotisten Petter Menning, 35 år, som vann brons i grenen K1 200 meter under EM-veckan i München, 11-21 augusti.

Couchas av av partner

Till vardags tävlar han för Vaxholms Kanotsällskap, där också hustrun Evelina är engagerad som tränare. På tävlingarna är det hon som coachar honom. Så sent som i början av augusti ledde det till VM-silver, Petters fjärde i K1 200, utöver ett guld och ett brons.

I München tävlade Petter Menning även i tvåmanskanot – K2 200 samt K2 500 meter. Resultatet blev en 9:e plats respektive en 14:e plats, placeringar han är nöjd med.

– För mig var det en spännande utmaning att köra tre olika sträckor samma helg. Tidigare har jag bara brukat köra en sträcka, säger han.

Fanns det inte risk att du skulle trötta ut dig inför den tävling du hade bäst chans att lyckas i, K1 200?

– Jo absolut, men K2 500 är en OS-sträcka, säger han och antyder att det kan vara bra för framtiden att ha tävlat på sträckan.

I München var det ytterst nära att bli silver för Petter – hur de tre pallplatserna i K1 200 skulle fördelas blev klart först efter att man granskat målfotot.

Petter Menning är ursprungligen från Stockholm men flyttade till Vaxholm 2008.