Grovt brott. Brottet innefattar både människorov och rån. Foto: Mostphotos

Personrån utomhus fortsatte i bostad

I går kväll blev en kille överfallen och rånad i Bro. Gärningsmännen följde sedan med honom till en väns bostad, där de rånade vännen också.

  • Publicerad 12:55, 15 feb 2018

En kille hade precis tagit ut pengar från uttagsautomaten i Bro centrum och var på väg mot Finnsta. Klockan var omkring 18.00 på onsdagskvällen den 14 februari. I närheten av fotbollsplanen blev han plötsligt angripen av fyra personer i åldern 16-18. Ungdomarna misshandlade och rånade killen på hans pengar. Sedan följde de med till en adress i Råby, där de med kniv tilltvingade sig kontokort och kod av den boende.

– Det här innefattar både människorov och rån. Det är väldigt grovt att först råna någon ute och sedan fortsätta in i någons bostad, säger Albin Näverberg, vid polisen i Upplands-Bro och Järfälla.

Killen ringde polisen när han kommit hem till sin egen bostad.

– Det finns goda möjligheter att få det här utrett, eftersom det skett under en längre tid, säger Albin Näverberg.

Ingen är ännu gripen.

Upplands-Bro är bäst på hyresrätt

Kommunen i topp i ny sammanställning. Tidningen Hem & Hyra har tittat närmare på hur det går med byggandet av hyresrätter i länet. Av denna sammanställning framgår att Upplands-Bro placerar sig i topp.onsdag 20/10 11:41

Planen: 120 bostäder vid grustaget

Tjänstemännen sa nej och politikerna ja. CR Concrete Recycling har ansökt om planbesked för fastigheten Lindormsnäs 1:5. De vill bygga 120 bostäder kring grustaget. Tjänstemännen sa nej, men politikerna gav grönt ljus till planerna som nu...måndag 18/10 13:54