Slutar? Flera lärare på Vibyskolan. Kvinnan på bilden har inget med texten att göra. Foto: Mostphotos

Personalen hotar att sluta på skola

Hela personalen på Vibyskolan hotar att säga upp sig. Det menar skyddsombudet från Lärarförbundet

  • Publicerad 12:57, 12 maj 2022

Mitt i Bålsta har flera gånger skrivit om problemen på Vibyskolan. Då handlade det om höga radonhalter och hot om vite från Arbetsmiljöverket. Nu visar det sig att skolan står inför nya problem. Enligt skyddsombudet från Lärarförbundet hotar hela personalen att säga upp sig eller sjukskriva sig.

"Allt på samma dag, för att visa på sitt missnöje", skriver skyddsombudet i en begäran till Arbetsmiljöverket om föreläggande eller förbud.

Utan ledning

Där konstateras också att personalen är utmattad och "står ytterligare en gång utan en riktig ledning" sedan rektorn sagt upp sig i maj.

Kommunens barn- och utbildningschef Stefan Grybb svarar i en mejlkommentar.

Inväntar rapport

"Jag har inte sett själva anmälan, så det är inte helt enkelt för mig att kommentera den. Däremot var förvaltningsledning, fack och personalrepresentanter närvarande onsdagen den 11 maj då gjorde AMV en inspektion på Vibyskolan. Nu inväntar vi AMV:s rapport och återkoppling och vidtar därefter åtgärder.

En god arbetsmiljö för alla elever och medarbetare är en självklarhet och vi arbetar ständigt med förbättringar."

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39