Nedkörd i vattnet. Polisen spärrade av platsen vid Albysjön där den brinnande bilen hittades. Foto: Åsa Sommarström

Person hittades död i bil – utredning läggs ner

Polisen har lagt ned mordutredningen efter att en person hittats död i en brinnande bil i Fittja i början av augusti. Man har inte kunnat styrka att ett brott skett.

  • Publicerad 05:10, 14 nov 2020

Det var den 7 augusti som förbipasserande på E4/E20 såg rök från stranden vid Albysjön i Fittja.

Efter larmet ryckte räddningstjänsten ut och hittade en totalt övertänd bil som stod halvt nedkörd i sjön, inte långt ifrån Botkyrka Handel och Fittjamoskén.

– Det var först när branden var släckt som räddningstjänsten upptäckte en död person där inne. Det bor inga i området vilket gör det svårare att reda ut vad som hänt, sade polisens presstalesperson Eva Nilsson samma dag.

"Vänt på alla stenar"

Polisen misstänkte till en början mord, men har nu lagt ned utredningen.

– Vi hanterade fallet ganska länge som ett misstänkt mord för att kunna vända på alla stenar. Till slut kom vi fram till att vi inte kunde styrka något brott. Då omrubricerades fallet till dödsfall utan misstanke om brott och nu är förundersökningen nedlagd. Jag kan inte säga något mer detaljerat eftersom det fortfarande finns viss sekretess i fallet, säger Lars-Erik Hedberg, gruppchef och utredningsledare på sektionen för grova brott på Polisen Stockholm Syd.