Per Törnvall lämnar sin post

Det har stormat en del kring Vaxholms kommunchef Per Törnvall. Nu slutar han och återgår till jobbet som konsult. – Jag har trivts jättebra i Vaxholm, säger han.

  • Publicerad 00:00, 28 feb 2012

Efter mindre än två och ett halvt år på posten som kommunchef i Vaxholms stad uppger Per Törnvall att han slutar. Beslutet är, enligt honom, helt och hållet hans eget.

– Ja det är det. Jag har trivts och det har varit superkul men nu ser jag att det uppdrag som gavs mig att utveckla organisation, styrning och ledning gått in en ny fas.

Under sin tid i Vaxholm har Per Törnvall inte varit okontroversiell. Mest kritik fick han för det generösa avtalet med tidigare socialchefen Susanne Erixon. Avtalet kostade Vaxholmsborna 80 000 kronor extra i pendlingskostnader, utöver lönen. När avtalet blev känt och kritiserades 2010 reagerade han på ett sätt som av en del uppfattades som att han avgick. Men så blev det inte.

Tillförordnade kommunalrådet Lars Wessberg (M) beklagar nu Per Törnvalls beslut:

– Det tycker jag är tråkigt. Hela Alliansen tycker att det är tråkigt eftersom det är en god kraft som slutar.

Per Törnvall kommer nu att arbeta till dess att en ny kommunchef rekryterats och skolats in.

– Jag tippar att processen är klar till hösten, säger han.

Därefter återgår han till sitt gamla jobb som managementkonsult. Han utesluter inte att han kommer att satsa mer på politiken. Innan han blev kommunchef i Vaxholm satt han som stadsdelspolitiker för Moderaterna i Stockholm och han är fortfarande aktiv i Sofiamoderaterna i Stockholm.

Att han återkommer som konsult för Vaxholms stad ser han som mindre troligt:

– Det är upp till Vaxholm. Men min utgångspunkt är att man inte ska gröta ihop relationerna för mycket.