Per Albin-hus ska locka turister till Bromma

De har kallats Sveriges dyraste och mest kända radhus. Nu hoppas Per Albin-husen i Ålsten locka utländska besökare till Sverige och Bromma.

  • Publicerad 10:13, 23 okt 2018

– Per Albin-radhusen är ju kanske de mest kända radhusen i Sverige och en del av vår bostadshistoria. Det är jätteroligt att det här huset får vara med och representera funkisstilen och svensk design utomlands, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

De samarbetar med Visit Sweden som i ett nytt projekt marknadsför landet med hjälp av bostadshistoria.

Beboddes av Per Albin Hansson

De kända radhusen i Ålsten kallas Per Albin-hus efter att politikern Per Albin Hansson bodde i ett av husen när de hade byggts upp på 1930-talet. Husen har tidigare utnämnts till Sveriges dyraste radhus då den som vill ha ett får punga ut med 11, 5 miljoner.

Under oktober och november kommer ett av radhusen, tillsammans med bostadsobjekt över hela landet, att läggas ut på Swedish Design Museum, Visit Swedens officiella digitala museum.

Utländska besökare på plats i Sverige kan också besöka de utvalda öppna visningarna. Utställningsperioden i Swedish Design Museum pågår mellan 18 oktober och 17 november 2018.