Premiärdatum oklart. Det är ännu osäkert när det nybyggda Pepparrotsbadet kan komma att öppna för allmänheten. Foto: Fredrik Gustafsson

Pepparrotsbadets premiär är osäker

Bara ett par tre veckor efter planeringen kan Pepparrotsbadet komma att öppnas. Men 2021 börjar lika osäkert som 2020 slutade. Allt hänger på restriktionerna.

  • Publicerad 09:27, 11 jan 2021

Det är bara att förhålla sig till. Det finns viktigare saker i livet.

Planen var att de första simtagen i Pepparrotsbadets bassänger skulle tas den 6 januari.

Men den ändrades i och med regeringens hårdare restriktioner som presenterades den 18 december, som bland annat innebär att all verksamhet som bedrivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändiga ska stängas ned till och med den 24 januari.

Badhus bedöms inte som en nödvändig verksamhet.

”Finns viktigare saker”

Tråkigt, men fullt förståeligt menar Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef Idrott och Fritid, på Upplevelseförvaltningen på Enköpings kommun.

– På ett sätt känns det jättetråkigt. Nu har jag inte bott i Enköping i så många år, men jag vet att det har pratats om det här badet i nästan 20 år. Och när vi väl kommit hit, så är det en pandemi som sätter stopp, men det är inte mycket att göra åt. Det är bara att förhålla sig till. Det finns viktigare saker i livet, säger Christopher Hoerschelmann.

Badet är klart

Pepparrotsbadet fick godkänd slutbesiktning den 7 december. Men vad gäller infrastrukturen runt badhuset återstår en del arbeten. De beräknas vara klara i februari.

– Just nu håller vi på att flytta över saker från det gamla badhuset. Vi får en massa leveranser, mestadels inventarier. De kommer att iordningställas nästa vecka (vecka 1), säger Christopher Hoerschelmann.

Osäkert premiärdatum

De hårdare restriktionerna som infördes innan jul gäller till och med den 24 januari. Det är också det datumet Pepparrotsbadet har en förhoppning om att kunna öppna. Men om badet faktiskt kan öppna då håller Hoerschelmann som osäkert.

– 24 januari är datumet vi planerar för. Men det förutsätter ju att restriktionerna inte förlängs. Och läget ser väl inte jättebra ut just nu, säger Christopher Hoerschelmann.

Simskola och träningar

Skolornas simskolor och simklubben komma att få tillgång till badet tidigare, om restriktionerna lättas något.

– Innan de hårdare restriktionerna hade vi en plan om att öppna för skolornas simskolor den 12 januari och samtidigt öppna för träning för simklubben för barn födda -05 eller senare. Men de behöver nu också invänta och se vad som händer med restriktionerna, säger Hoerschelmann.

Näringslivschefen lämnar Enköping – tar över i Sala

Nyheter Enköpings näringslivschef lämnar sitt jobb. Hon har utsetts till ny näringslivschef i Sala. – Jag fick ett fint erbjudande och ser en spännande utmaning i Sala, säger hon till Mitt i Enköping.fredag 22/1 17:57

Man filmade polis och hotade familj

Nyheter Sa att polisens familj skulle skadas.fredag 22/1 13:55