Äldrerådet. L-O Bäckman (ordförande PRO), Kristina Malm Jansson (ordförande RPG), Göran Ahlberg (ordförande SPF Grindslanten), Agnetha Björklund (ordförande äldrerådet) och Inger Gustafsson (ordförande Demensföreningen). Foto: Tomas Stark

Pensionärsföreningarna vill ha svar av kommunens politiker

På torsdag, den 12 maj, har Sollentunas äldre, pensionärsföreningarna och demensföreningen, bjudit in kommunens politiker till en utfrågning i Amorinasalen på Aniaraplatsen.

  • Publicerad 06:40, 10 maj 2022

Intresset brukar vara stort, men jag tror att vi ska få plats.

– Det här har vi haft varje val sedan millenieskiftet, det har blivit en tradition, säger Agneta Björklund som är vice ordförande i SPF Seniorerna Tunasol, en av föreningarna som står bakom arrangemanget.

Alla partier i fullmäktige har bjudits in och det ser ut som att alla nio gruppledarna kan komma och vara med på utfrågningen.

Tre viktiga frågor

Tidigare har partierna fått presentera sin politik ganska fritt, men i år har pensionärsföreningarna valt ut tre frågeområden: Seniorernas hus och kultur som välbefinnande för äldre, fortsatt utveckling av äldreomsorgen, och IT-fixartjänst.

– Det är tre frågor där vi är intresserade av att veta var de står, säger Agneta Björklund.

Pensionärsföreningar stöttar förslag om kulturhus

Hon kommer att vara moderator tillsammans med Kristina Malm Jansson från Riksförbundet Pensionärsgemenskap, RPG.

– Men det brukar vara ganska lugna tillställningar, säger hon.

Ingen föranmälan behövs

Efter panelsamtalet finns det möjlighet att mingla och ställa frågor direkt till de olika partierna.

Arrangemanget pågår klockan 13–15 och ingen föranmälan krävs.

– Det finns cirka 150 platser i Amorinasalen och intresset brukar vara stort, men jag tror att vi ska få plats, säger Agneta Björklund.

Brottsoffer nekas ersättning på grund av sitt eget beteende

Nyheter Spottade på gärningsmannen En ung man utsattes för misshandel i Rotsunda i mars i fjol. Nu har mannen nekats ersättning från Brottsoffermyndigheten. Orsaken är att han spottade på gärningsmannen innan misshandeln.fredag 27/5 11:19