I förslaget ingår förutom scener för teater och musik också en nyöppnad biograf, något som välkomnades av den tidigare chefen för Sollentuna bio Ulf Hellberg.

https://www.mitti.se/nyheter/sollentuna-bio-gor-garna-comeback/repval!zEiibGGcJgf9qTgJ4Gd9A/

Nu har PRO uttalat sitt stöd för förslaget och även SPF Seniorerna Tunasol haft årsstämma och ställt sig bakom ett uttalande under rubriken ”Bra förslag om kulturhus i Sollentuna!”, som har skickats till partiernas gruppledare i kommunstyrelsen.

Behov av möteslokaler

”Genom kombinationen scen, bio och samlingslokaler skulle Sollentuna få en samlingsplats för kultur centralt placerad i kommunen. Det skulle ge ett lyft för Aniaraplatsen som i dag kan upplevas som en skräpig bakgård”, skriver SPF Tunasol.

I uttalandet framförs också skarp kritik mot bristen på möteslokaler i kommunen.

https://www.mitti.se/nyheter/seniorerna-vill-ha-ett-eget-hus-eller-i-alla-fall-en-lokal/repvam!vXamKsie9iYTgsKX6PrfhQ/

Under 2020 och 2021 har möjligheterna att utnyttja Amorinasalen och Tintomararummet i bibliotekshuset, som är de mest lämpade lokalerna för pensionärsorganisationernas större möten, försämrats för att till slut bli obefintliga, förklarar SPF Tunasol och konstaterar att ”vi är i dag i ett sämre läge än i slutet av 2019.”

S hoppas på gehör

Ännu har de styrande partierna i kommunstyrelsen inte lämnat besked om hur man ser på förslaget om ett kulturhus vid Aniaraplatsen, även om kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD) har svarat att det är något kommunen mycket väl kan kika vidare på.

S hoppas nu få gehör för sin motion från de andra partierna i kommunfullmäktige.

– Vi är glada över de positiva reaktionerna. Ett levande kulturliv och tillgängliga möteslokaler åt föreningslivet är viktiga demokratifrågor som kommunen borde ta ansvar för, säger oppositionsrådet Anton Lindgren (S).