Det brukar vara helt fullt på parkeringsplatsen i Roslags Näsby. Foto: Erik Lejdelin

Pendlare förbannade över p-kaoset i Roslags Näsby

När pendlare ska hitta en parkeringsplats i Roslags Näsby brukar det vara fullt, oavsett hur tidigt man kommer. Nu ska kommunen sätta stopp för att de boende gjort parkeringen till sin egen. – Det är absolut inte tänkt som en boendeparkering, säger gatuchefen Kenth Smitt.

  • Publicerad 11:38, 5 okt 2018

Många pendlare i Täby har drabbats av helig morgonilska när de förgäves letat efter en parkeringsplats vid Roslags Näsby station. De flesta platser är som oftast redan tagna, från sex på morgonen till sent på kvällen. Anledningen? Parkeringen har använts som boendeparkering.

– Det spelar ingen roll hur tidigt man kommer. Det är helt fullt. Det blir bara värre och värre och nu hade de lappat hur många bilar som helst som försökt hitta en parkering. Det är kaos, säger en anonym pendlare till Mitt i.

Flera har hört av sig

Hos kommunen är man väl medveten om problemet.

– Vi har upptäckt det där själva. Det är ganska många som har hört av sig, det rör sig om ett tiotal ärenden, säger Kenth Smitt, gatuchef hos Täby kommun.

Det är absolut inte tänkt som en boendeparkering

Kenth Smitt, gatuchef

Glädjebesked till pendlarna

Men han har glädjande besked till pendlarna.

– Det är absolut inte tänkt som en boendeparkering. Platserna är till för pendlarna och vi har därför satt upp ett p-förbud mellan klockan 02.00 och klockan 05.00.

Nu är det parkeringsstopp på nätterna vid stationen i Roslags Näsby. Foto: Erik Lejdelin

P-vakter gör nattliga räder

Under nätterna kommer parkeringsvakter att lappa alla bilar som står där.

– Jag bor i närheten själv och jag har sett att det använts som boendeparkering. Det är samma bilar som står där, och vissa  har flera bilar som tar upp platserna, säger Kenth Smitt.

Men kommer inte P-förbudet väcka ont blod hos de som bor där?

– Så kanske det blir. Men parkeringen är inte avsedd för dem. Det är upp till fastighetsägarna att ordna parkering åt sina boende.