Utredningen mot den misstänkte pedofilen växer. Mannen sitter nu häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn. Foto: Mitt i/Arkiv

Pedofilutredning i Rinkeby: 11 unga offer identifierade

Utredningen kring den misstänkte pedofilen i Rinkeby växer. Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna har nu elva unga målsägare identifierats. Den yngsta uppges vara född 2019.

  • Publicerad 12:10, 26 jun 2020

Det var för snart två veckor sedan som en man i 60-årsåldern greps, misstänkt för grova sexuella övergrepp mot barn i Rinkebyområdet.

När polisen slog till mot mannens bostad fann de kameror riggade vid hans säng, och enligt den misstänkte själv ska övergreppen finnas på film. I bostaden hittades mycket stora mängder barnpornografi.

Har pågått i decennier

Mannen , som nu sitter häktad, ska redan i de första förhören ha erkänt att han begått övergrepp mot barn under flera decennier.

Polisen har börjat gå igenom det omfattande beslagen som gjordes i mannens hem, och ska hittills ha identifierat elva unga brottsoffer.

Stor oro

– Vi har hållit förhör med ytterligare några målsägare och vittnen, och har även hållit ytterligare förhör med den misstänkte, säger kammaråklagare Sofie Gullbrandsson till TV4 Nyheterna.

Uppgifterna om den misstänkte pedofilen har väckt stor oro i området, och stadsdelsförvaltningen har aktiverat sitt krisstöd för att ta hand om oroliga och upprörda Rinkebybor.

Stor oro i Rinkeby efter pedofilavslöjande

Misstänkt pedofil erkänner: Förgrep sig på barn i över 20 år