Stäketbron på gränsen mellan Upplands-Bro och Järfälla. Foto: Most Photos / Trafikverket

Peab bygger broar i Upplands-Bro

Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga två olika öppningsbara broar i Upplands-Bro kommun. Kontraktssumman uppgår till 204 miljoner kronor.

  • Publicerad 13:38, 22 jun 2021

Det gäller broarna som går över Almarestäket respektive Erikssund. Både dessa broar har nått sin tekniska livslängd och ska bytas ut till två nya broar.

På väg 263 över Håtunaviken precis vid Erikssund ligger den ena bron, på gränsen mellan Sigtuna och Upplands-Bro.

Den andra bron är den som återfinns på väg 841 och går över Almarestäket, denna ligger precis på gränsen mellan Upplands-Bro och Järfälla.

Båda broarna väntas få bredare körfält och plats för gång- och cykelväg.

– Det känns väldigt bra att få vara med och bygga två nya broar och förbättra både trafiksäkerhet och bärighet. Att vi är delaktiga till att vi har säkra och trygga broar är ett viktigt uppdrag för oss som lokal samhällsbyggare och något vi är stolta över. Vi ser redan nu i planeringsstadiet att vi kan hitta många synergier mellan de båda broarna, såsom liknande tekniska konstruktioner, säger Thomas Larsson, produktchef Peab Anläggning, i en kommentar.

Byggstart för båda dessa nya broar förväntas att bli under hösten 2021, därefter beräknar man att vara klar under 2024.

Män sköt mot barnfamilj i Bro

Två män i 25-årsåldern har anhållits efter skottlossning mot en bil i Upplands-Bro, måndag den 2 augusti.tisdag 3/8 9:08

Inbrottstjuvar upptäckta vid rutiningripande

Två män siter anhållna, misstänkta för stölder. I deras bil fanns stulna bankkort och verktyg typiska för inbrott. det blev resultatet av ett vanligt rutiningripande på Stockholmsvägen.måndag 2/8 14:18