Tre huskroppar. Peabs planerade bostadsprojekt Brf Skimret syns i mitten på bilden. Foto: Illustration: wec360

Peab återstartar sitt bostadsbygge på Turebergs allé

I januari 2019 drog Peab i nödbromsen för projektet på Turebergs allé på grund av en alltför sval bostadsmarknad. Nu återupptas bygget av de 116 bostadsrätterna.

  • Publicerad 10:50, 17 sep 2021

Mycket pekar på att många vill fortsätta att arbeta till viss del hemifrån även efter pandemin.

De planerade bostadsrätterna är allt från ettor på 27 till femmor på 115 kvadratmeter. I projektet arbetar Peab också med frånvalsväggar så att köparna själva kan påverka sin planlösning efter behov och exempelvis välja om de vill ha en luftig trea eller en yteffektiv fyra.

Lägenheternas planlösning har även påverkats av covid-19.

– Då mycket pekar på att många vill fortsätta att arbeta till viss del hemifrån även efter pandemin så har vi bett arkitekten att rita in plats för en arbetsstation i lägenheter där utrymme finns. Det är ett av flera aktiva val vi gjort i utformningen för att anpassa boendet efter våra kunders framtida behov, säger Alexander Lidbrandt, försäljningschef på Peab Bostad.

Väcktes till liv i maj

Flerbostadshuset byggs kring en skyddad innergård med västerläge som öppnar upp sig mot villaområdet längs Industrivägen. Där kan man bland annat välja mellan ”en familjevänlig fyra med egen entré och uteplats, en terrasslägenhet med generös utomhusyta eller en välplanerad minitvåa med balkong”, förklarar Peab.

Innergården. Vy från Industrivägen. Foto: Illustration: wec360

Projektet påbörjades redan för över fyra år sedan, men lades på is i början av 2019 då marknaden för nyproducerade lägenheter var så sval att inte tillräckligt många av lägenheterna blev sålda. Bygget stoppades och vägarna runt byggarbetsplatsen återställdes.

Byggstopp. Så här såg det ut i januari 2019 då Peabs projekt på Turebergs allé lades på is i väntan på att marknaden för nyproduktion skulle vända. Foto: Pauline Cederblad

Nu är läget ett annat och Brf Skimret har väckts till liv igen, efter viss omarbetning. I maj ansökte Peab om tillstånd att få återstarta projektet, i förhoppning om bättre fart på försäljningen när den startar på nytt den 19 september.

Planerat tillträde om drygt två år

Vad: Peab bygger Brf Skimret med 116 bostadsrätter, fördelade på 1–5 rok och 27–115 kvm.

Lokaler: I markplan byggs fyra mindre kommersiella lokaler som även kan slås ihop till två större. Föreningen kommer därutöver att ha en egen lokal.

Lull-lull: Lägenheterna kommer att ha balkong, uteplats eller ”generösa takterrasser” beroende på läget i huset.

Fastighetsbeteckning: Traversen 8.

Läge: Turebergs allé/Blåklockevägen.

Inflyytning: Preliminärt tillträde med start hösten 2023.

Säljstart: 19 september 2021.

​​​​Källa: Peab

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20