De planerade bostadsrätterna är allt från ettor på 27 till femmor på 115 kvadratmeter. I projektet arbetar Peab också med frånvalsväggar så att köparna själva kan påverka sin planlösning efter behov och exempelvis välja om de vill ha en luftig trea eller en yteffektiv fyra.

Lägenheternas planlösning har även påverkats av covid-19.

– Då mycket pekar på att många vill fortsätta att arbeta till viss del hemifrån även efter pandemin så har vi bett arkitekten att rita in plats för en arbetsstation i lägenheter där utrymme finns. Det är ett av flera aktiva val vi gjort i utformningen för att anpassa boendet efter våra kunders framtida behov, säger Alexander Lidbrandt, försäljningschef på Peab Bostad.

Väcktes till liv i maj

Flerbostadshuset byggs kring en skyddad innergård med västerläge som öppnar upp sig mot villaområdet längs Industrivägen. Där kan man bland annat välja mellan ”en familjevänlig fyra med egen entré och uteplats, en terrasslägenhet med generös utomhusyta eller en välplanerad minitvåa med balkong”, förklarar Peab.

Projektet påbörjades redan för över fyra år sedan, men lades på is i början av 2019 då marknaden för nyproducerade lägenheter var så sval att inte tillräckligt många av lägenheterna blev sålda. Bygget stoppades och vägarna runt byggarbetsplatsen återställdes.

Nu är läget ett annat och Brf Skimret har väckts till liv igen, efter viss omarbetning. I maj ansökte Peab om tillstånd att få återstarta projektet, i förhoppning om bättre fart på försäljningen när den startar på nytt den 19 september.