Paus i politiken i coronavirusets spår

Nästa kommunfullmäktige som skulle hållas 23 mars ställs in. Frågor som rör bland annat ordningsstörningar på Näset och demokrati mellan valen får vänta. Vänsterpartiet kritiserar beslutet. – Sänder fel signaler.

  • Publicerad 10:04, 17 mar 2020

”På grund av den eskalerande smittspridningen och informationen från Folkhälsomyndigheten om att vi bör minska kontaktytorna så mycket som möjligt avser jag att ställa in KOF måndag den 23 mars.”,

Det meddelade kommunfullmäktiges ordförande Anna Britta Bergman (M) på måndagseftermiddagen.

Jonas Lundgren (V), gruppledare är kritisk till beslutet.

 – Jag tycker det är fel. När vi begär av Lidingös lärare att de ska gå till jobbet, av föräldrar att skicka sina barn till skolan men inte vill samla kommunens högsta beslutsfattare, då sänder vi fel signaler, säger han.

Jonas Lundgren (V).

Kvinnojouren och Näset på dagordningen

På ärendelistan fanns bland annat en interpellation om att förbättra den lokala demokratin mellan valen från Centerpartiet. Kvinnojouren Kerstins långsiktiga finansiering skulle också diskuteras.

Omdiskuterade ordningsstörningar på Näset, vid afghanska konsulatet skulle också lyftas av Centerpartiet.

Miljöpartiet ville initiera frågan hur hemtjänstpersonal ska disponera ska kunna hjälpa äldre så bra som möjligt, utan att stressas av minutscheman.

Medborgarforum ställs in

Att detta får nu vänta till 27 april, då nästa sammanträde är planerat.

Även Medborgarforum, där Lidingöborna får ställa frågor till den politiska majoriteten, ställs också in på grund av coronan. Medborgarforum skulle ha hållits 30 mars.