Paul Lindquist (M) är en välkänd politiker på Lidingö. Foto: Babs Drougge

Paul Lindquist lämnar politiken

Paul Lindquist (M) ställer inte upp i nästa års val. Efter 16 år som kommun och landstingspolitiker lämnar han politiken för näringslivet. – Det har varit otroligt givande att på ledande positioner få vara med och utveckla samhället till det bättre, säger han i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 10:04, 23 okt 2017

Lidingöbon Paul Lindquist (M) har just nu en post i landstinget som fastighets- och investeringslandstingsråd. Har har fyra år som landstingsråd bakom sig. Innan dess spenderade han 12 år som kommunstyrelsens ordförande i Lidingö stad.

Nu meddela Lindquist att han inte ställer upp till omval i valet 2018.

– Efter 16 år som politiker vill jag nu återgå till näringslivet och då valsedlarna över kandidater inom kort ska fastställas vill jag redan nu ge besked att jag inte kandiderar för ytterligare en mandatperiod, säger han i ett pressmeddelande.

Som landstingspolitiker har Paul Lindquist på senare tid kommit att förknippas med försäljning av en rad försäljningar av äldre  sjukhusbyggnader i Stockholm för att lösa pengar bland annat till kollektivtrafiken.

Bland sjukhusen märks: Karolinska i Solna, S:t Eriks ögonsjukhus, Sabbatsberg och Jakobsbergs sjukhus. Försäljningsplanerna har kritiserats av läkare för att de riskerar att dränera Stockholm på vårdplatser. 

På Lidingö var Paul Lindquist drivande i att fatta beslut om att bygga bostadsområdet Dalenum som fortfarande är under utveckling.

Paul Lindquist bor själv i området. Han är gift och har två barn. Han är civilekonom i botten och utbildad vid Uppsala universitet.

­

Om åren i politiken säger han i ett pressmeddelande:

– Det har varit otroligt givande att på ledande positioner få vara med och utveckla samhället till det bättre. Under de här åren har jag bland annat infört valfrihetsreformer inom äldreomsorgen, tagit beslut om byggandet av den nya stadsdelen Dalénum, sänkt skatt och nu senast styrt upp landstingets fastighetsbolag Locums olika investeringsprojekt i miljardklassen,