Patrik möter alla med ett leende på macken

Som liten hängde han på bensinmacken i Avesta. Idag är han känd för de flesta Värmdöbor som ”Dalmasen på Shell”. Glädjespridaren Patrik Gifting är en av Mitt i:s lokalkändisar!

  • Publicerad 16:45, 2 jul 2017

– Det här är min favoritvy!
Patrik Gitfing tittar ut över Torsbyfjärden och passar på att snegla lite på den nytvättade och skinande bensinpumpen. Han drar en suck av välmående.
– Vi brukar skicka bilder på intranätet till våra andra kollegor för att visa hur fint vi har det här. Välkommen till skärgården! säger han skämtsamt.

Gillar det personliga mötet

Dalmasen på Shell är välkänd i hela Värmdö. I över 15 år har Patrik Gifting skänkt kunder glädje över disken.
– Jag gillar att synas och höras och jag gillar det personliga mötet och att prata med folk. Och det verkar ju gå hem, säger han.

Patrik Gifting på Shellmacken i Ålstäket.

”Hedrande och ett bra betyg”

Patrik Gifting har haft ett bra år hittills. Bensinmacken har utsetts till Sveriges bästa, i maj blev han Årets Värmdöbo och han har även blivit pappa för fjärde gången. Nu har Mitt i-läsarna också utnämnt honom till en av Värmdös lokala kändisar.
– Det är hedrande och ett betyg på att man gör ett bra jobb, säger han.
Har du världens bästa jobb?
– Alltså, det absoluta drömjobbet vore att få vara fotbollskommentator på tv. Sedan så skulle jag vilja göra världen bättre genom att engagera mig mer. Men jag har ju fyra barn och heltidsjobb så det blir inte så mycket tid över. Och så trivs jag så bra här med kunder och kollegor och tycker att jag gör mitt på det här sättet. Så ja, jag blir nog kvar!

Fakta

Fyra barn och heltidsjobb

Namn: Patrik Gifting.
Gör: Jobbar på Shell/7elevenmacken i Ålstäket.
Ålder: 39.
Familj: Sambo och fyra barn.
Bor: Gustavsberg.