Brand i Viksjö rubriceras som grov mordbrand. Patrik Widegren är Yttre befäl. Foto: Klara B Orreteg

Påträngande röklukt i Viksjö efter branden

Det var natten till måndag som en brand utbröt i en radhuslänga i Viksjö. Ingen kom till skada men händelsen är rubricerad som mordbrand. – Vi vaknade av att brandkåren bröt upp dörren, säger en av grannarna.

  • Publicerad 14:55, 18 jun 2018

Lukten av brandrök ligger kvar i luften kring kvarteren i Viksjö där det i natt brann i en radhuslänga. Den sätter sig i kläderna och vill inte släppa taget.

I den lilla trädgården utanför det skadade huset står ett nyplanterat fruktträd med svedda löv.

Runt husväggen växer blommor och gröna växter där topparna tagit tydlig skada av den höga temperaturen.

Det är stilla. Några barn gungar i gungorna och på en stol sitter en polis och håller koll.

Polisiär bevakning

Ingen kom till skada i branden men händelsen är rubricerad som grov mordbrand och en förundersökning är inledd. Polisen kommer vara på plats till det att den tekniska undersökningen kan påbörjas.

– Det måste svalna innan den tekniska undersökningen kan ta vid, säger Patrik Widegren, yttre befäl.

En kvinna som bor i längan berättar att hon fortfarande är chockad. Hon har alla dörrar och fönster öppna för att vädra ut lukten.

– Jag får fortfarande puls när jag känner den här lukten av rök. Vi vaknade av att brandkåren försökte bryta upp dörren, säger hon. Vi fick ta oss ut genom ett fönster.

Vittnen sökes

Kvinnan och hennes familj blev evakuerade under släckningsarbetet, precis som alla grannarna i den aktuella längan. Hennes hus har bivit rökskadat, och alla textilier kommer behöva tvättas.

Lukten är skarp och svider i halsen.

Patrik Widegren berättar att polisen ännu inte har gripit någon misstänkt, men att det kommit in viktiga vittnesmål att jobba vidare med.

– Vi är väldigt tacksamma om den som har sett något hör av sig till oss, säger han.