Det smäller rejält i galler och glasväggar. Albin Lyckåsen står med racketen i famnen och studerar två av sina adepter när de spelar en singelmatch i sporten som har tagit Sverige med storm. Padel är på väg att ta över landet. Banor växer upp överallt och sporten lockar såväl gammal som ung. Det är således lätt att förstå när Albin säger att han har klienter med ett åldersspann på 5-82 år.

– Främst är det ändå unga. Jag lägger det mesta av min tid på ungdomarna, säger han.

Hur upptäckte du sporten?

– Jag har tennisbakgrund och spelade SM när jag var tolv, tretton, men la av när jag var 14 och spelade fotboll i stället. Men för fem år sedan upptäckte jag den här sporten i Spanien på en resa med familjen.

Han fastnade och när pappa Thomas byggde en padelhall i hemkommunen Bålsta fanns det plötsligt möjligheter. Två och ett halvt år.

– För tre år sedan jobbade jag utanför kommunen och vantrivdes. Jag gillar padel och så tänkte jag: ”Kan jag inte jobba med det? Men jag var tvungen att starta eget för de ville inte anställa någon, säger han och skrattar.

I början gick det inte att försörja sig helt och fullt ut, men nu har alltså affärerna tagit rejäl fart och inte nog med det. Albin Lyckåsen har uppmärksammats nationellt i Padelsverige också. På padelgalan i februari tidigare i år utsågs han till årets ledare.

– Jag var jättechockad, säger han.

Vad säger du om det här priset?

– Det är kul som tusan. Kul att bli uppmärksammad på hemmaplan.