Arvid Friberg håller utkik över badet. Foto: Läsarbild Arvid Friberg

Passa på Danderydsbor! Snart vänder vädret

Det är semestertider, Sverige är vidare i VM och idag gassar solen på med full styrka. Men redan till helgen så vänder vädret och många Danderydsbor passar på vid Kvarnparksbadet. – Jag kan knappt lämna poolen när det är som mest folk, säger badvakten Arvid Friberg.

  • Publicerad 11:05, 28 jun 2018

När årets första värmebölja slog över Sverige i slutet av maj blev det en rejäl anstormning på Kvarntorpsbadet i Danderyd.

– I maj och den första veckan där i juni var det väldigt mycket folk. Det kunde vara 50 personer i poolen samtidigt, då kan man som badvakt knappt lämna poolen en enda gång, säger Arvid Friberg.

Härligt väder för ett dopp i poolen.

Flest besökare på eftermiddagarna

Efter en tids regn och rusk, lämpligt nog över midsommar, är så värmen tillbaka – med full kraft.

– Vi har haft bra med folk här under tisdagen och igår. De flesta brukar ramla in på eftermiddagarna. Det är väl som mest 300 personer här, det är filtar och solstolar överallt, säger Arvid Friberg.

Han säger att de är noga med att badgästerna duschar innan de hoppar i.

– Vi har skyltar som uppmanar människor att duscha, och ser vi barn som hoppar i utan att de duschat så hänvisar vi dem till duscharna.

Gör ni några vattenprover?

– Ja, vi gör två vattenprover om dagen.

Idag torsdag når temperaturerna nästan upp till 30 grader, men redan till helgen vänder det igen. Under fredagen blir det 18 grader och en sol bakom mörka moln.