Firar du påsken i Täby? Passa på att njut! Helgen blir övervägande varm och solig. Foto: Most Photos / Sara Holmgren

Påskvädret i Täby bjuder på sommarvärme och sol

SMHI spår en varm och solig påsk i stora delar av länet – så även i Täby. Upp till 18 grader under skärtorsdagen och ända fram till påskafton.

  • Publicerad 17:05, 17 apr 2019

En supergul Täbypåsk blir det i år – solen kommer visa sig mer än den gjort på riktigt länge. Det är bara ställa fram utemöblerna och vattna påskliljorna. Det blir säkert en del grilltillfällen och minst sagt utmärkt väder för äggjakt på påskafton.

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli riktigt fin. Typiskt då de flesta är på jobbet, men en del tursamma jobbar bara halvdagar och kan njuta av vårvärmen redan då. Morgontemperaturen ligger på 5 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 16 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen på 18 grader under dagen och runt 11 grader framåt kvällen, enligt prognosen.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart väder och 19 sköna grader mitt på dagen. 9 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 12 grader och sol mitt på dagen, för att framåt kvällen bli mer mulet och en temperatur på 7 grader. Söndagens väder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Passa på att njut av sol och värme under påskens inledande dagar!


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI