Parklek för hbtq-familjer får stöd i budget

Några regnbågsfamiljer i Bagarmossen vill ha en reserverad tid för träffar på parkleken. Nu får de stöd i majoritetens budget.

  • Publicerad 10:03, 13 okt 2017

Som Lokaltidningen Mitt i Söderort tidigare berättat har några familjer i Bagarmossen skickat in ett medborgarförslag om att de vill ha en reserverad tid, en förmiddag i veckan, för en öppen förskola som vänder sig till föräldralediga hbtq-personer och deras barn. Mötesplatsen föreslås vara antingen i parkleken Brödkaveln i Bagarmossen eller parkleken Skyfallet i Björkhagen.

Stadsdelsförvaltningen har precis fått in ärendet och nämnden väntas ta ställning till förslaget i november eller december.

Nu verkar det som att förslaget även kan få stöd i den rödgrönrosa majoritetens budget 2018. I budgeten skriver de bland annat att fritidsverksamheten ska vara öppen och attraktiv för alla. Att fler mötesplatser ska skapas enligt hbtq-personers egna önskemål och att parklekar ska utvecklas och byggas ut.

– Vi har sedan vi kom in drivit frågan om fler mötesplatser för hbtq-personer och även om det inte står uttryckligen i budgeten om mötesplatser på öppna förskolan så är det i linje med stadens ambitioner om mänskliga rättigheter och hbtq-personers rättigheter. Det här förslaget om särskilda tider för hbtq-familjer låter väldigt bra, men i slutändan är det stadsdelen som bestämmer såklart, säger Sissela Nordling Blanco (FI) majoritetens ansvarige för mänskliga rättigheter.