Parkfestival för att skapa god grannsämja

När Storvretsdagen ställdes in i år, blev ersättaren i stället en festival som just nu pågår sträcker sig ända in i augusti. Initiativtagaren vill att Storvretsparken ska fyllas med familjer och att grannsämjan i området ska förbättras.

  • Publicerad 10:04, 6 jul 2017

När populära folkfesten Storvretsdagen tog ett uppehåll i år, funderade eldsjälen och Korpenmedarbetaren Leo Damgaard på vad som i stället skulle kunna göras för de boende i området. Det resulterade i en tolv dagar lång festival fördelad på fyra veckor, med sportaktiviteter, lekar men också picknickträffar i området intill IP:n.

– Det här är en idé jag har haft länge. Den handlar om att det är många som bor här och ofta passerar varandra, men knappt hälsar. Jag tror att om man få ner många hit i parken, så de får lära känna varandra, umgås, fika och samtala över gränserna så tror jag att vi på sikt kommer att få ett bättre samhälle, där vi alla kan trivas och må bra i samförstånd, säger han och fortsätter:

– Ungdomarna träffar vi ofta, men nu vill vi gärna också att hela familjer kommer ner.

Improviserar aktiviteter

En av Korpenledarna som är med på initiativet är Imran Lodhi. Han berättar att det tidvis kan vara ganska folktomt i parken under sommaren, och hoppas därför att initiativet ska uppskattas i området.

– Det behövs lite mer aktivitet och dynamik här i parken under sommaren. Vi försöker improvisera så mycket vi kan och har nu till exempel placerat ut koner på ängen för att dra dit uppmärksamheten och locka till spel, säger han.

Positiv respons

När Mitt i besöker parken är festivalen inne på sin andra dag, och har inte riktigt tagit fart än.

Men på en filt lite längre bort sitter Salma Laali och tittar ut mot sönerna som spelar fotboll på ängen med konerna. De får snart sällskap i spelet av Rawda Khadraoui, Imran Lodhi och Leo Damgaard. När Salma Laali  för höra om initiativet till festivalen är hon positiv.

–  Vi är ofta här nere ändå, men det låter som en väldigt trevlig idé, säger hon.


Fakta

Då är det Storvretsfestival

4, 5, 6, 11, 12, 13 juli

1, 2. 3, 8, 9, 10 augusti

Klockan 13-16 samtliga dagar.

Visa merVisa mindre