Parkeringsvakterna som utsattes ska nu få samtalsstöd. Foto: Mostphotos

Parkeringsvakter misshandlades i Rinkeby

Parkeringsvakter ska ha misshandlats i torsdags på Rinkebyplan. – Vi har polisanmält händelsen. Parkeringsvakterna utsattes för verbal och fysisk påverkan. En sådan händelse sätter sina spår och de kommer att få fortsatt samtalsstöd, säger Fredrik Westergård, ansvarig driftchef på Apcoa Parking.

  • Publicerad 11:44, 11 dec 2018

Strax efter klockan 19 i torsdags ska två parkeringsvakter ha blivit misshandlade på Rinkebyplan av tre män.

– Vi har polisanmält händelsen. Parkeringsvakterna utsattes för verbal och fysisk påverkan. En sådan händelse sätter sina spår och de kommer att få fortsatt samtalsstöd, säger Fredrik Westergård, ansvarig driftchef på Apcoa Parking.

Han berättar att vakterna efter omständigheterna mår fysiskt bra.

APCOA /Europark hade för två år sedan ett skyddstopp på bland annat Hyppinge- och Risingeplan i Tensta. Stoppet, som utlystes av Transportförbundet  pågick i över åtta månader efter att en parkeringsvakt blivit hotad.

Parkeringsläget ställde till det för, utryckningsfordon, sophämtning och flera felparkerade eftersom ingen parkeringsvakt bevakade området.

Sedan dess ha APCOA /Europark ändrat i sina arbetsrutiner.

– Ingen parkeringsvakt arbetar ensam i området och vi har tydligare rutiner för larm. Vissa tider på dygnet åker vi inte till vissa platser.

Det betyder, enligt honom, inte att områden är utan bevakning varje kväll efter en viss tid.

– Det betyder att vi har mer flexibilitet i när vi besöker platserna. I nuläget finns det inte några områden som vi inte åker till alls.

Han upplever att klimatet för parkeringsvakter har hårdnat.

– Vi ser en tydlig trend, att vi har fler incidenter än vad vi haft tidigare, säger Fredrik Westergård.