Plåtgäng. Fredrik Lindstål, Göran Svartengren och Peter Schröder. Foto: Sacharias Källdén

Parkering väcks till liv med containrar

Nedanför Eriksdalsbadet, på en parkeringsplats vid tennisklubben, kan Stockholm i sommar få sin första boxpark. Men vad är det, egentligen?

  • Publicerad 16:20, 3 maj 2022

– En tillfällig plats som byggs av containrar, för att skapa en destination för mat, dryck och kultur, säger Fredrik Lindstål från Glad stad, som håller i projektet tillsammans med Göran Svartengren (som har Svartengrens i Vasastan) och Peter Schröder (Bleck i Blecktornsparken).

– Det estetiska uttrycket i containrar är spännande, samtidigt som det är ett sätt att bygga hållbart och med återvunnet material, säger Fredrik.

De 10–15 containrarna är tänkta att bli som en ny mötesplats längs Årstaviken under namnet Plåtparken.

Dödfött försök att väcka liv i stan med containerfik

Enkel mat och musik

Förhoppningen är att det, förutom ett kulinariskt utbud, även ska erbjudas musik i någon form.

– Det blir ett ganska blandat matinnehåll, med fokus på lite enklare mat som street food. Men framförallt blir det en jäkla trevlig sommarplats.

Förhoppningen är att boxparken kan öppna i slutet av maj. Om konceptet är framgångsrikt hoppas gänget kunna öppna fler boxparker runt om i stan.

– Det är något vi inte är vana att se i Sverige, men som finns runt om i världen. Det känns superkul att göra något nytt, stort och konstigt på en plats som jag älskar.

Londoninfluerad "Boxpark" ska ge nytt liv till Stockholms döda gata