Måndagen den 4 april besökte Mitt i Bromma en parkeringsplats vid Ängbybadet.

På parkeringen låg mängder med bråte dumpat.

Bland annat asfalt, grushögar, plastdunkar, betongblock, och ett lastbilsdäck.

När Mitt i kontaktade miljöförvaltningen var det en ny information för förvaltningen att avfall ligger på parkeringen.

Nanna Spett, miljöskyddsinspektör, skriver i ett mejl till Mitt i att hon kommer att kontakta den som ansvarar för ytan och begära att avfallet tas bort:

"Det kan bli aktuellt med polisanmälan vid illegal avfallsdumpning men det är väldigt svårt att bevisa vem som dumpat avfallet."

Kände till

Bromma stadsdelsförvaltning, som sköter städningen av parkeringen, kände å sin sida redan till att avfall dumpats på parkeringen.

Peter Dacke, avdelningschef, skriver i ett mejl till Mitt i att förvaltningen är "medveten om tjuvtipparna på parkeringen och ser allvarligt på det "särskilt när det rör sig om miljöfarligt avfall i närheten av våra naturområden".

"Tjuvtipparna" ska forslas bort och parkeringen städas, skriver Dacke.

Stadsdelsförvaltningen har även polisanmält några fordon och en container som står på parkeringen så att även de kan tas bort.

Kan något av avfallet vara miljöfarligt?

"Svårt att svara på men det är klart att dunkar med innehåll och annat avfall inte ska ligga slängt på detta sätt", skriver Nanna Spett i sitt mejl.

Kjell Perninge, campingägare på Ängby camping som ligger mittemot parkeringen, säger att det kommer lastbilar tidigt på morgonen och dumpar avfallet. Enligt Kjell Perninge har det legat dumpat avfall på parkeringen i flera år.

– Det har blivit mycket värre de senaste tre fyra åren.

Stadsdelsförvaltningen tänker tillfälligt stänga av delar av parkeringen med staket fram till att strandbaden öppnar 1 juni men en del av parkeringen behöver vara öppen för utryckningsfordon och besökare.