Årets företagare som i år gick till Mikael och Pernilla Gavelin på Järfälla Padel Club. Foto: Erik Lejdelin

Paret bakom Järfälla Padel blev Årets företagare

För Mikael Gavelin, bakom Järfälla Padel, kom utnämnandet som Årets företagare som en chock. – Jag tänkte att jag drar härifrån.

  • Publicerad 10:36, 3 jun 2021

Det var en väldigt väldigt fin motivering som vi tycker passar oss väldigt bra.

När Mikael Gavelin för fem år sedan fick idén att han skulle starta ett padelcenter i Järfälla, var det inte många som trodde på honom.

Innan han drog igång sin egen padelhall hade han under ett års tid fört bokningsstatistik på fem andra padelhallar för att få ett underlag på hur bra en padelinvestering var.

– När vi i vår egen padelhall såg att beläggningen gick ner blev vi inte oroliga, för vi visste hur en årscykel såg ut och att besökarna skulle komma tillbaka, säger Mikael Gavelin.

Stolta över motiveringen

Nu har Mikael och Pernilla Gavelins företag Järfälla Padel vunnit årets företagare i Järfälla. Mitt i har tidigare berättat om att de under 2020 nästan hade 100 000 besök.

Juryn tog bland annat fasta på parets mod att satsa på en ny sport och samt de har fått barn och äldre att spela – i en tid av pandemi. Juryn lyfte också fram att deras padelhall anses vara en av de finaste i Sverige.

– Det var en väldigt, väldigt fin motivering som vi tycker passar oss väldigt bra.

Kommuns kupp

Själva prisutdelningen var något av en kupp från kommunens sida. Mikael Gavelin trodde att bara att kommunen ville låna deras utomhusbana för ceremonin. Och när alla stod och väntade på att en bil skulle komma var det nära att Mikael Gavelin inte skulle kunna ta emot priset.

– Jag tänkte väl att jag drar härifrån, haha.

Men sen när det var dags att presentera vem som faktiskt vunnit blev han väldigt glad.

– De lurade mig helt. Men det var väldigt roligt av dem.

Råd till andra företagare

När det gäller råd till andra företagare nämner han att man måste förbereda sin affärsidé så mycket som det bara går – i hans fall att föra statistik på andra padelhallar.

– Mitt andra råd är att håll koll på kassaflödet. Det är helt avgörande att du håller koll på när pengarna kommer in. I många fall så faller det på att du inte hinner få in pengar i tid.

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) under prisutdelningen av Årets företagare som i år gick till Mikael och Pernilla Gavelin på Järfälla Padel Club. Foto: Järfälla kommun

Första gången Årets unga företagare utnämndes

För första gången utnämndes Årets unga företagare i Järfälla.

Priset gick till Hjalmar Bengtsson Raymond, 28. Han driver och är delägare i flera företag i norrort. Han sitter även med i nio styrelser.

Snart öppnas hans nya verksamhet "Foodprint" i samarbete med en matbutik i Häggvik.

Visa merVisa mindre